Csehszlovák Cadillac
üdv mindenkinek! 4-ik Skodámat gyilkolom, rossz autó nem létezik, csak türelmetlen ember. Volt már: Trabantom, Suzukim, Barkasom, BMW-m, Skoda 1000MB-m, s100, s100L, és most megint egy sima s100. Égszínkék és nem metál. Rengeteget mentem már vele és nem azért van egy vagonnyi alkatrészem mert mindig cserélgetem. Most éppen csak a vízpumpám van szétcsúszva, !!2005 nyara óta!!. Ha lenne egy új autóm, rossz vízpumpával vajon kibírna egy évet?? Van hozzá kettő, de még nem annyira folyik, hogy ne legyek lusta kicserélni. Szerintem a kisautónak a következők a gyengepontjai: féltengelyszimeringek, első-hátsó főtengelyszimeringek, főfékhenger, kinyomócsapágy, beázás az elöregedett gumitömítések miatt. Személy szerint ajánlom a vízpumpa és a hűtőventilátor folyamatos zsírzását, de ide tartoznak még a futómű egyes részei is. Az elektromos rendszer nem rossz, elöregedés miatt egy-két gyíkja lehet. Pl indexelésnél ugrál a hőfokmérő, az üzemanyagjelző. Ha reflektort kapcsolunk, a vízhőfokmérő legalább háromat fordul :) Alapvetően már meg sem tudnék lenni nélküle. Ha igazán foglalkoznak vele, minimum 90%-os az autó. Ezt az autót nem csak szerelni kell foglalkozni is kell vele (zsírzások, motorváltó olajszintje, hűtővízszint, akkumlátorsaru, fékfolyadék, világítás és ékszíjj)
Én veterános szemmel nézem az autó szépségét, nem egy erőgép, de azt hülyeségnek tartom, hogy tetűlassú. Abba nem akarok belemélyedni, hogy az enyém miért megy jól, ha vkit érdekel, írjon emailt: stenczelcsaba@freemail.hu
Az összes autómat én szereltem, már amennyit kellett. A rossz véleményeket nem tudom milyen emberek írták, de biztos hogy meg volt az oka a rossz tapasztalatoknak. Írom ezt 24 évesen, nem anyukám, apukám új tipusú műanyagautójával járok, hanem VASSAL.
- 1db kinyomó csapágy,1-2 izzó 1-föfékhenger, fékpofák, az akkumlátorsaru elsavasodása miatt gyujtás volt de azon kívül se kép se hang--> egy kis drótkefe+csiszolópapír és máris felhörgött az állatja
saját magam bűvölöm a technikáimat
nem veszekszem magammal
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1976 |