Válságautóból, tartós barát
Álmaim autóját adtam fel ezért 2009-ben. Mert 4-5 literrel kevesebbet fogyaszt 100-on, és sokat kell mennem autóval. Az első évben behozta a ráköltött többletet (vételár plusz) csak a fogyasztással, azóta pedig a sokszorosát. Féltem azért a motor típustól, hogy pd-s meg ilyesmi, de szerencsére vagy a jó minőségű üzemanyagnak, olajnak - eddig semmi probléma nem volt a motorral. Jó minőségű a Hi-Fi benne, jó az mp3 lejátszás is, sajnos nincsen USB, dvd, de megszoktuk. A belseje még így 11 évesen is egy alapos takarítás után újszerűnek hat. Egyedül a vezetőülés oldalán van egy kissé kikopva a szélén az üléshuzat. A gombokon csak az ajtón lévőkön látszik a használat nyomai. Az autó fényezése is időtállónak bizonyult,a kőfelverődések is csak a felső rétegekben tudtak kárt tenni, az alapozáson nem tudtak átmenni. Nagyon kényelmesen elfértünk benne mindig, hosszabb távra is bátran elindultunk vele 5-en is. Igazi, kényelmes (tempomat) autópályás autó, kedvező fogyasztás mellett. Sajnos ha vennék egy újabbat gondban lennék, mivel a vw-csoportos diesel motoros autók használtan is nagyon drágák, a francia konkurensekhez képest.
- 1x Kettős tömegű lendkerék szett. Kopó-fogyó alkatrészek (leginkább futómű elemek: stabi rúd, lengőkar szilentek, 1 x lengéscsillapítók), vw PD-s olaj csere mindig jó minőségűvel 10-15e km-enként. Ablakemelő felújjítás 1x a jobb első ablaknál.
Ismerős autószerelő, magánszerviz.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |