Izomra gyúrt állatfajzat (141 LE, 320 Nm)
Az autót használtan vettem 45.000 km-el, három évesen. A vásárlás célja, hogy nagyobb és fiatalabb autót vásároljunk mint ami volt (C3, 2002). Nem konkrét márkát kerestem, csak normális állapotú, fiatal, nagy autót.
Megtaláltam...
Az autó bellül nagyon tágas, a hátul ülők lábtere igen jó! Magam mögött ülve (181 cm) a lábam és az ülés között kb. 25 cm távolság van! Az mellett hogy az utastér tágas, az 500 l-es csomagtartó is elegendő nyaraláshoz, cipeléshez.
Összeszerelési, és anyagminőségre nincs panasz, de tény, hogy a műszerfal felső részén található műanyag kopogós, de azt ember nem tapogatja utazás közben. Nagyon masszív hatása van az autónak, látszik, hogy van benne anyag. Érezni hogy 1500 kg fölött van a súlya. Biztonságérzetet ad.
A 2.0 PD TDI motor nagyon állatul megy, a 141 LE, és pláne a 320 Nm nyomaték nagyon jó! Jó a 6 sebességes kézi váltó is! Átlagfogyasztás autópályán 140-es állandó sebességgel 5.4 l. A 100-as átlaggal pedig 5 l.
Vezetni nagyon kényelmes: jók az ülések, és jó a masszív, vastag bőr kormány. A deréktámasz szintén jó.
Nem bántam meg a vásárlást, szerintem sokáig meglesz a jószág. Párom is vezeti, és nem bátortalan benne. Lazán megautózza a 120-as tempót, pedig ez nagy szó nála.
Lehet hogy a következő is Seat lesz majd!
Jó utat!!!
- Elromlott a multi kormány vezérlő (bluetooth-os felszereltség), és ennek hatására a kürt is elhalt. A két kezelőszervet kicserélték, utána minden rendben volt. A csere 38.000 ft-ba fájt munkadíjjal együtt. A kürt nagyon hiányzott, egy párszor jól jön... :)
Autodoktor - Siófok: precíz korrekt cég! Árai elfogadhatóak, és semmi facni nincs. Az elvégzett munka mellett lemossák a motorterek, és le is kezelik azt, feltöltik a folyadékokat, stb. Szimpatikus!
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | C3 1.6 Exclusive (110 LE) | Következő autója? | Még nem tudom, nem akarok megválni tőle..., de talán SEAT. |
Verdikt | (7.1/10) |