Autók » Seat » Toledo (1999-2004)

Toledo 1.9TDI

Szerényen csak .GIGA

1.9 TDI chippel 80.000km óta hiba nélkül K&N légszűrő 140 LE+300 NM.0-100 km/h 10s alatt kuplungolás kérdése,60-100 4.-ben 7,8s,80-100 5.-ben 9.8s.Fogyasztás ovi-bölcsi csak város 4.9l/100km.országút 100km/h 4-4.5 l/100km.Autópálya 110km/h 4.4,120km/h 4.8,140km/h 5-5.5.A komputer csal 1dl-rel kevesebbet ír ki.Végsebesség óra szerint ami csal 210 km/h 4500-as fordulaton.1 tankkal 1150-1350 km-t lehet megtenni mivel a légtelenítő szelepet benyomva az 55-ös tankot kb 62-re lehet feltölteni.Vezérlés vízpumpával 50000ft.A szívócsonk és az egr szelep kokszmentesítése után kikötöttem az egr-t.Hiba nincs csak nem lesz olajsaras a szívóoldal.A legrosszabb gázolajjal is elmegy vígan,de a jobb minőséget érezni a gyorsuláson és a fogyasztáson is.Előzéskor húz mint a gumipánt a chip után a klímát észre se venni.Fogyasztása verhetetlen max 3dl-rel megy alá egy 68le hdi,de ez alatt már nincs.Többször országúton 110 km/h 4l,hátszéllel 3.8 l/100km.Nagy hidegben úgy indul mint melegben egy trabi:pöcc-röff.Csak hozzá kell érni a kulcshoz.A fogyasztással és a menetdinamikával nem tudnak versenyezni az újak sem.5.-ben 1000-es fordulattól rángatás nélkül húz,1 személlyel óvatosban előzni is lehet innen.Én 0w40 Castrolt használok 10000-ként cserélem mert sok a város.Utántölteni nem ,vagy csak 2-3dl kell.Szerintem ez semmi.Nagyon elégedett vagyok az autóval,nem is akarom eladni 6 év használat után sem.Ez a blokk simán elmegy 600.000km-t,de a kaszni sem rohad 10 évesen.Úgyhogy nem tudom mi lesz...

- 4db izzítógyertya 14000 Ft - hosszbordás ékszíj futtatógörgő 8200 Ft - hátsó teleszkóp ütéscsillapító szivacs 3000 Ft - Steinhoff első sportfékszett 137000 km-nél 32000 FT

ÉN

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002