Autók » Seat » Toledo (1999-2004)

Toledo 1,9TDI Business Signo

Black Panther

Nincs mit nem szeretni rajta. 110LE. Ennyi: közlekedni, utazni kell vele, s sietni, ha szükséges. Este elhatározni egy 1200 km-es utazást, reggel kimenni, beleülni, és menni-megérkezni, gond, aggodalom nélkül.
Két kellemetlen tulajdonsága van:
- A rádióbox fala lépcsős, és az ember nem mindig tudja kényelmesen odatámasztani a gázpedálon lévő jobb lábát. (Csak mélyülésben, túlzottan hátul, nyújtott kézzel, aki min. 185 cm)
- A távirányító (de más példányokat nézten, azokon nem) csak 1-2 m-ről működik. Kisgyerekeseknek jó; nem nyitogathatják a lakásból; nekem nem annyira kicsi a gyerök, de a javításra nem tartottam érdemesnek pénzt fordítani.

- - Első stabilizátor silentblokk kb. 120ekm-nél (kb. 6eFt)
- - Légtömegmérő (230ekm-nél) kb. 19eFt
- - Klímakompr. mágn. kuplung 220ekm-nél; csavar kicsavarodott, de az alkatrész megmaradt az alsó műanyag védőlemezen (!) vissza 4e Ft
- - Két alkalommal vezeték-elcsiszolódás érzékelőknél (kicsúszott a bilincsből), de a kontakthibát, ill. a testhiba okozta jelenség egyikét én, másikát az időszakos szerviz időben észrevettük, megtalálták, javították 3-4 eFt alkalmanként. (Gondos toldás, forrasztás zsugorcső!) Ha nem vesszük észre, az autó megállhatott volna, de egy autón (de a mosógépen sem) semmilyen, a normálistól eltérő jelenség - esetemben az időszakos-alapjárat növekedés - _nem_ javul meg magától.
- - Középső kartámasz retesz-szerkezet elromlott; (én) szétszedtem áttörtem, most két véghelyzete van gomb nélkül. (Az izzó és ablaktörlő cseréken kívül ez volt az egyetlen, amit magam végeztem. Szerviz nem vállalt ilyet :-)
- - Volt egy töltéshiba 2005/2006 telén; szerviz: teljes átvizsgálás, mérés (én magam villamosmérnökként felügyeltem a dolgot), s végül arra jutottunk, hogy mosáskor a letört oldalsó motorvédő lemez miatt víz kerülhetett a generátor keféihez, kefetartójához, az megfagyott, majd kiolvad. SEMMI csere nem történt; hiba azóta sincs.

SEAT Zsille, Kaposvár

Az első 1-2 szerviz említést sem érdemel; szerencsére probléma nem volt a kocsival, és meg is szűnt a cég.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Előző autója? ASTRA CARAVAN Következő autója? megvan még; vennék ilyet, de kifutott típus, az újak nem tetszenek.
Verdikt (6.1/10)

Seat Toledo 1999