Drága fenntartani, de szerethető!
Hol is kezdjem?
Ha valaki elolvassa, hogy mennyi minden romlott el a kocsin, és hogy azok mennyibe kerültek valószínüleg messziről kerülni fogja a túpus, pedig valójában meg lehet szeretni a típust!
Én mindíg új, utángyártott alkatrészeket rakattam bele, de a bontókból sokminden kompatibilis hozzá a Golf III-ból.
Kifejezetten SEAT bontott alkatrészt találni hozzájuk nagyon nehéz, mert öreg autók, és ezek a 1996-1999-ig gyártott 1,6 101 Le-as példányok még ritkák is.
Előnyök:
- Soha sem hagyott ott!
- 3 ezres fordulat fölött nagyon megy, főleg ha magas oktászámu benzin van benne. (próbáltam!)
- hatalmas a csomagtere.
- Pöccre indúl, akármilyen hideg is van!
- Kényelmes még hosszú utakra is.
- Motorikusan kiválló, mert ez még a régi 8 szelepesek közé tartozik.
- - Gyújtáskábelek és gyertyák 2X - - Gyújtáselosztó - - A motorvezérlő kompjútere (ECU) meghibásodott, javítani kellett (25.000 Ft) - - ECU csere, mert beázott (30.000 Ft), de hatalma mázli, hogy találtam hozzá bontottat, mert túl ritka a típus, tehát ilyet szinte nem is lehet hozzá szerezni, újonna pedig csekély 400.000 Ft. - - Teljes kipufogó rendszer csere rohadás miatt (100.000 Ft). ez is elég húzós. - - Teljes első fékrendszer csere (betétek, tárcsák, fékcsövek, olaj stb.) 52.000 Ft. - - Kuplung szerkezet és lenkerék csere (70.000 Ft) - - Hátsó lengéscsillapítók csere (27.000 Ft) - - Vezérlés csere (30.000 Ft), na ez legalább tényleg olcsó volt! - - Ezeken kívül is voltak még filléres kiadások, de azok hol nincsenek. - Ja és rohad az alváz, hát azt még nem csináltattam meg, de egy karosszériás szerint nem lesz olcsó!!! - - Összegzésül a kopó alkatrészei nem mondhatók drágának, de az elektronikai alkatrészek (ECU, légtömegmérő, ablaktörlő motor stb) elég ritkák és drágák.
Monori bontósokMonor felé a 4-es út mellett.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Kadett 1,4 benzin | Következő autója? | Még nem tudom, de egy nagy kombi |
Verdikt | (6.6/10) |