Saját Leon
Ma vettük át az autót nullkilométeresen (2016.05.13. péntek!!!). Szép, kényelmes, dinamikus, de nem versenyautó. Aki versenyezni szeretne, válassza az 1.4 TSI-t. Egy átlag 1.6 szívó benzines tempóját simán hozza, sőt, édesapámék Suzuki Vitara 1.6 G (120 Le) típusú autóját simán veri. Hozzáteszem, nem vagyok versenyző, második autónk Opel Corsa D 1.3 CDTI ecoflex (75 Le), sehol sincsen, és a fogyasztásban sincsen nagy különbség. A Corsa átlag 4,6 l gázolajat, a Saját 5,5 l benzint fogyaszt, a fedélzeti számítógép szerint. Minden kedves ismerősöm azt mondta, hogy kicsi a motor, de nem. Igaz, hogy az eddig megtett út nem sziglifikáns, de 20 év vezetés után azt kell, hogy mondjam, normál használatra elég. Majd még folytatom a beszámolót, hiszen munkába járós autó lesz és a kilométer menni fog a kocsiba.
2016.05.19.
755 megtett kilométer után sikerült beletankolnom 41,95 liter benzint. Ez 5,56 liter fogyasztás visszaosztva. A fedélzeti 5.5 litert írt ki. Elég pontos! Elégedett vagyok, mivel a megtett útban volt minden (város, országút, próbakörök).
Ugyan ez az én hibám, de a külső tükör fűtést elég nehezen találtam meg. Az elektromos tükör állító gombját kell 180 fokkal elfordítani. Nem szokványos megoldás.
2016.12.23.
Az autóval minden rendben. Az átlagos fogyasztás 5,3 liter a megtett 16000 km alatt. A megtett útban volt minden, de főként országúti autózás 100-as tempóval. Megjártuk Erdélyt és Horvátországot, a menetdinamika mindenhol elegendő volt, a tesóm 2,0 CDTI (130 le) Insigniáját végig a visszapillantóból csodálhattam (erre azért nem számítottam)!
Nem kell félni az 1,2-es motortól, higgyék el elég!
- A jobb hátsó lámpa párásodott, garanciában cserélték.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2016 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 22000 |
Előző autója? | Astra G Caravan 2.0 DTH | Következő autója? | Még nem tudom, egyenlőre ennek örülünk, első új autónk. |
Verdikt | (9.1/10) |