Autók » Seat » Leon (2013)

Leon ST, 1.4 Tsi 125 Le, start-stop Style

A stílusos családi sportos

Eddig egy 7 éves skoda octaviám volt amit ideje volt eladni. Nagyon meg voltam elégedve vele és szívesen vettem volna az új modellt, de árban túl drága volt a Leonhoz képest. Jobb felszereltséggel olcsóbban jött ki a Leon.

Az autó nagyon szép, ha valakinek ez fontos, akkor ez az autó tuti választás. Belül nagyon szép egyedül az ajtó felső részéről (ahol az ember néha könyököl) hiányolom a puhább műanyagot, amúgy minden szuper. Az alap média rendszer jól működik a telefonnal tényleg hasznos, nem hiányolom a feláras verziót.

Kényelem: itt bizony egy kicsit alul marad az octaviához képest. A beltér elég nagy, de az ülések rövidek és a felfüggesztés elég feszes. Ez nagyon jó ha az ember sportosan vezet, de ha csak a család utazik benne akkor inkább hátrány. Van állítható felfüggesztésű verzió is jó pénzért, de akkor már inkább olcsóbb az octavia aminek alapból kényelmesebb a beállítása.
Összességében nem azt mondom hogy kényelmetlen az autó, de nem is egy igazi tourer.

A motor fantasztikus. Bőven elég ez a 125 ló és nagyon szépen megy. Lehet vele spórolósan menni, én városban (nem dugóban) 5,5 literrel elmegyek.
Ha viszont megnyomja az ember szépen pörög és ilyenkor jön jól a feszes felfüggesztés is. Természetesen nem egy sportautó, de lehet vele élmény autózni.

Lévén ez egy kombi fontos a tárhely. Belül nincs sok parkoló felület, de azok legalább használhatóak. Csomagtartó kicsit keskeny szabású. Ugyan az a babakocsi ami az 5 ajtós octaviába keresztbe bemenet itt nem fér el. Papíron nagyobb a hely de nehezebb kihasználni. Extraként vettem bele csomagtartó hálót így plafonig lehet pakolni amire szükség is van.

Összességében nagyon jó az autó ár érték szuper vétel. Azoknak nem ajánlom akik inkább hosszú utakra mennek ahol fontos a kényelem. Mindenki másnak szuper mix a sportosság és praktikusság között.

----------------------------------------------------------------------
Update 1:

10.000 kilóméter után még mindig minden szuper.
A felfüggesztés nem tetszett az elején, mostanra megszoktam. Auópályán és főúton nagyon kényelmes és nagyon jól fekteti az autót. Városban kényelmetlen egy kicsit ahol sok az úthiba.

Az ülés hosszúságát is megszoktam. Ami hosszabb utakon gondot jelent, hogy a lábtér szélessége nem túl nagy. Ami nem lenne gond ha a közép konzól anyaga puha műanyag lenne. Így sajnos pár száz kilóméter után megfájdul az ember térde.

A csomagtartót megtanultam kihasználni, a pótkerék helye ad még +50 litert :)

A fogyasztás csodálatos, hosszú utakon 5 liter alá is megy. Csak ajánlani tudom ezt a motort.

- Még semmi szerencsére

Fenntartási költség (8) Évjárat 2016
Előző autója? Octavia Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Seat Leon 2013 (2013)