Autók » Seat » Leon (2005-2012)

Leon FR 2.0 TFSI DSG

Seatot Ne vegyél!!

2009 Január első hetében hoztam el az autót Egerből.
Ez a második leonom. Bíztam benne hogy jobb lesz mind az első. (első leon: 2.0 PDTDI DSG) hát sajnos nem így lett. Elég sok vele a problémám. A dízelt azért cseréltem le mert úgy kormolt mind egy mozdony. fehér volt az autó és a hátulja korom fekete. bevittem a porshe győrbe és elujságoltam a problémám. Mondták hogy rendben hozzam be egy hét mulva és megnézik. eltelt az egy hét, bevittem hívnak rá 3 nappal hogy mehetek az autóért. Bementem érte és mondták hogy nincs semmi baja az autónak mert a számítógépük nem irt ki semmit. Attól függetlenül az autó hátulja még full korom volt. nem csináltak vele semmit. ott hagytam őket a francba. felvittem pestre, ott is elmagyaráztam a problémámat. ott egy kicsit normálisabban álltak hozzám. otthagytam. 1 hét mulva mentem érte, levolt takarítva ott ált kinn. ( gondoltam magamban: na végre egy normális hely, megcsinálták lemosták...) bementem, beszéltem a szervizessel, mondta hogy megnézték mentek vele és hogy állítottak rajta meg minden és most jó. odamentem az autóhoz, megnéztem közelebbről, az összes kormot belekarcolták a fényzésbe. ( akkor már rosszul voltam ) mondtam a pasinak hogy azért kipróbálnám hogy kormol-e. mondta hogy persze nyugodtan, ugyis látni fogjuk ha kormol mert tiszta az autó...
Elvittem egy kicsit gyorsabb körre, visszamegyek vele, ugyanolyan kormos lett.
Megmutattam a pasinak, kihivta a kollegáit, tanácskoztak visszavitték az autót a szervizbe nézegették még vagy 3 órát én ott ültem az előtérben addig.
már nagyon untam magam. kihivattam az emberkét, hogy akkor most mivan, nekem ma még hazakéne érnem. mondta hogy sajnos nem tudják hogy miért kormol.
mondtam hogy jó haggyátok akkor a francba. már nagyon ideges voltam mindenkire, aztán otthagytam őket.
Hál'Istennek sikerült tőle megszabadulni.
Na aztán elhoztam ezt a benzines csodát.
Beültem, beindítottam, elindultam haza (Győrbe) .
féluton elkezdett szórakozni a fedélzeti számítógépén az a rész, ahol azt írja hogy hányadikban vagyok sebességügyileg.
minden villogott össze vissza.
ez a hiba kb 2300 km kocsikázás után eltünt.
Ez után jött a xenon hiba. össze vissza villogott, aztán abbahagyta. azóta jó
elég sokat használtam autópályán az autót, és feltűnt hogy mindha kicsit sokat fogyasztana. elkezdtem figyelni a fedélzeti szálítógépet.
140km/h tempomat = 12,3L /100km
ekörül mozgott a fogyasztas. nem nagyon foglalkoztam vele, gondoltam bejáratós, majd összekopik aztán kevesebb lesz.
most tettem bele a 31 000 km ert, és még mindíg 11 litert fogyaszt 140 km/h nál amit egy kicsit sokalok, amikor egy BMW 750Li fogyasztása pályán 9 liter 140 km/h nál. és az nem csak egy "kis" csitri 2.0 ás motor.
Az olajat zabálja mindha muszály lenne.
Az ülések és a kárpitok foszlanak szét benne
ZÖRÖG MINDEN
légzsákhibákat jelzett azt megcsinálták, az akku merül le benne folyton.
utolsó észlelt hiba 28 000 km nél:
beülök reggel az autóba, beindítom kivillanik a motorhibaüzenet.
ááá mondom nem hiszem el.... elvittem téligumiztatni bejártam vele a szervizbe, lecserélték a gumikat, beültem hogy kijárok már nem indult be. próbálkoztam próbálkoztam, nagynehezen beindult, eldöcögtem vele a szervizbe megcsinálták azóta megy.
remélem sikerül eladnom mert a tököm televan vele:)

- xenon, motorbefecskendezés, fedélzeti számítógép, akkumulátor, oldalgyorsulásérzékelő szenzor, turbónyomás szabályzó szelep

Porsche Győr Nem tudok mit hozzáfűzni, nagyon rosszak. Bunkók, nem értenek az autóhoz és még drágák is!

Hatvani Gumiszerviz Győr-Moson-Sopron 9021 Győr, Újlak u. 10. Amióta hivatalosan is garanciális szervize a SEATnak, azóta ide hordom. Gyorsak, jól dolgoznak. Bejelentem az autót másnap vihetem, és általában 1 óra alatt készen vannak vele. Mindíg megvárom.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Előző autója? Leon 2.0 PDTDI Következő autója? 535 D