Autók » Seat » Leon (2005-2012)

Leon 1.4 TSI Sport Limited

Leon a profi

2008-04-07
Nagyon vártam a napot amikor átvehettem a gépet, mivel sokat olvastam erről a motorról (125LE/200Nm).

Pozitívumok: élmény a vezetése! 6.-ban 100-nál 2200-at forog a motor és meglepő rugalmassággal képes gyorsulni erről a fordulatszámról és mindezt csendben teszi. A fogyasztása -még így bejáratósan- 7-7,5L/100km fele városi és fele országúti üzemben, a továbbiakban valószínűleg egy picivel ettől is kedvezőbb lesz. Fenntartásaim voltak a sportülésekkel kapcsolatosan -mivel eléggé hátfájós vagyok-, de a stabil tartásuk és a kemény tömésüknek köszönhetően még hosszú út után is fitten szállok ki belőle.

Váltó - kiváló(rövid és határozott úton jár, jó fokozat kiosztással)
Motor - kiváló(keveset fogyaszt és dinamikus)
Forma - tökéletes(hiába van már 3 éve a piacon a forma, még mindig sokan megnézik)
Vezetés - jó fogású kormány, váltó, megfelelő oldaltartású ülések

Negatívok:
- a sportosabb futómű megszokást és némi kompromisszumot igényel. Előtte francia autóm volt és furcsa volt ebben, hogy már kisebb út egyenetlenséget is megérzek.
- furcsa, hogy szervízbe 15000km-ként kell hordani, miközben a VW és az Audi hasonló motorral szerelt motorjait 30000-ként.
- a rádiós-cd eléggé gyengécske minőségű. Pedig 8 hangszóró és a rengeteg beállítás miatt azt gondoltam, hogy biztosan találok megfelelő paramétereket, de csak a cd-je élvezhető igazán.
- a kilátás megszokást igényel, mivel a belső tükör sokat takar jobb oldalra és az oldalsó tükröknek is sok a holtjátékuk.

Összességében egy kiválóan használható, dinamikus és szép formájú autó a Leon és nem bántam meg, hogy megvettem.

Később még írok a km-ek gyarapodásával......

2008-07-02

6000km - teljes mértékben megvagyok elégedve vele, fogyasztása 7-7,2L. Különbséget nem nagyon látok a 95/98 benzinek használata között......igaz a 98-ast ajánlották.
Sikerült hozzászoknom a beláthatatlanságához....bár egy-két meleg pillanatot okozott már.
Piciri zörgést hallani a műszerfal közepéről, bár indulás után pár percel megszűnik, valószínűleg a diletáció miatt.

Még mindig azt mondom, hogy jó választás volt, de a DSG váltó párosításával lenne tökéletes......de ha azzal az adottsággal lenne a Leon akkor a Golfot nem sokan vennék. :)

- Egyenlőre semmi.

Valent autó - Nyíregyháza