Autók » Seat » Leon (2005-2012)

Leon 1.9 PDTDI Stylance

Kompakt városi gázolajtemető

Első autóm, kizárólag városban használom ezért ritkán érzem kevésnek a 105 lóerőt, de ha sietni kell az a 10 liter körüli városi fogyasztáson meglátszik. Országúton nem jarok vele sokat, viszont 100 kmes utat megtudtam tenni 5-6 literrel sűrű forgalomban.
Olajat nem fogyaszt, fagyban is pöccre indul. A váltóját nem szabad simogatni mert néha csak félig-meddig veszi be a páratlan fokozatokat.
Helykinálat tekintetében megvagyok vele elégedve, nagyobb a lábtér hátul mint egy A4 es Audiban, így ha kicsit nehézkesen is de beférek magam mögé (190cm). A kupé forma sokakat megtéveszt és az első ajtón akarnak beszállni hátra. Szép fekete színe és dinamikus formája szinte mindenkinek tetszik, az ablaktörlő pedig igazi egyedi megoldás.
A hifi a kocsi legerősebb része, rettenetes nagyot szól. Ugyanolyan felszereltségű Toledo és a VW modellek sem kinálnak ilyen hangminőséget, a basszus terén főleg. Rengetegen dícsérik!! MP3 kezelése nem hagy kivetni valót maga után, kellemes meglepetés.

- Jobb első albakemelő vezetőoldali kapcsolója.

Seat Tipp Autó, Debrecen

Fenntartási költség (4) Évjárat 2006