Autók » Seat » Leon (2005-2012)

Leon 1,9 PDTDI

Kifutó modellt vegyetek

Előző autóm Leon 1,9 TDI 110ló sportline(2005utolsó darab). Az én magasságomhoz, vezetési stílusomhoz és a használat körülményeihez képest, tehát kizárólag számomra a világ legjobb autója volt. (megjegyzés: M1 lemezfelni gumival a külső sávban éjszaka, jobb első és hátsó kerékkel áthajt rajta, kerekek-futómű tropa, hasoncsúszva szalagkorlát, motortér szélvédőig dara majd pörgés, külső sávban keresztben álj, jobb oldalról Swift 110Km/h, utasomról ajtó tűzoltó által levág: kórház, semmi bajunk, ha valaki összerakta a Leont és sérülésmentesen árulja, meg ne vegyétek)
Ezután 3,5 hónap vár új Leonra(vicces), állítólag egy újabb fejlesztésű, de gyanúsan 5 le vel gyengébb 1,9 PDTDI re. Motor 2200-2500 ford/perc között rántgat (szervíz szerint semmi baja...köszi) és 20 al kevesebb a végsebessége, mint az előzőnek, bár 20 al több Nm a nyomatéka. Ülés, futómű hibátlan-sőt, tényleg jobb, mint az előzőben, de itt vége is. Néhány apróság, ami azért bosszantó különbség egy újabb fejlesztésnél drágábban:
Olaj 1L/15000 Km (legyen, bár az előzőbe nem kellett tölteni)
Ablakmosó folyadék szint visszajelző nincs, a négy gyári felszereltségből a 3. legdrágábbat vettem, godoltam, ezt nem kell külön kérni.(vicc) Könyöktámasz detto. Váltó 9/10, az előzőben 10/10. (Fejlesztés...persze.) Távirányítóval nem lehet az elektromos ablakokat vezérelni(szervízben is megerősítették), az előzőben lehetett. Motorzáztető kézzel kitámasztós, előzőben nem koszoltam össze magam soha, csak nyit-csuk. Ajtó nyitott állapotban még egy kis prizmával sem jelez a mögöttem jövőnek, az előzőben kis piros világítás mind a négy ajtóban.
Attól tartok a többi hasonló árkategóriájú márkánál is ilyen problémáim lennének.

- eddig semmi

Porsche Buda