Autók » Seat » Leon (2005-2012)

Leon 1.2 Tsi Cpa

Kicsi bika...

Üdv,

a kocsit 2011/2-hóban kaptam,céges autónak.Copa felszereltség,ami elég gazdag,nekem elegendőnek bizonyult.Az első ülések jól tartanak,mindkettő állítható magasságú+gerinctámasz,hosszú utakon is kényelmes.A karosszéria nekem nagyon bejön,fiatalos,sportos.Én 180 cm magas vagyok,de simán elférek magam mögött,mindenhol elegendő a tér.
A motor 1.2-es létére nagyon jó,bár eleinte féltem tőle,de egy tesztkör meglepett.Papíron 105 le,de nézegettem külföldi oldalakot,ahol olyan 110-nek mérik.Előtte egy 1.6-os Focusom volt,116 Le,de az sehol sincs ehhez képest.0-100-ig 10,5 sec,a vége óra szerint 210 km/h,és itt 4500-at forog,140-nél pedig 3000-et!Szinte pályázással ki sem lehet nyírni ezt a kocsit!Én nagyrészt itt használom,fogyija 130-nál 7,2,országúton 5 körül eszik.
Sokan lenézik,hogy csak 1.2-es,de ha elvittem valakit egy körre,mindenki meglepődött.1500-as fordulattól elkezd húzni,6000-ig folyamatos a gyorsulás.
picit is nedves úton el kell felejteni a padlógázt,1-ben mire beszólna a kipörgésgátló,már leszabályoz.Száraz úton 2-ben enyhe kanyarban is képes elforogni.Ami nagyon tetszik benne,hogy a tervezők gondoltak arra is,hogy ne menjen idő előtt szét a turbó,ugyanis ha leállítjuk a motort,a turbót utána is hűti,így nem fog besülni.
Féléves korában (18ekm) átesett a vezérműlánccserén,azóta semmi gond vele.(most túl van a 80ekm-en is)Előtte is csak 1-2 sec-re zörgött be,de ingyen volt a csere.Kötelező szervizen kívül még semmi baj nem volt vele,ugyanolyan,mint új korában.Kollégám 1.4-es Tsi-je persze erősebb,de bármit csinál,nem tudja megközelíteni a fogyasztásomat,illetve abban a vezérműlánc is sokkal erősebben zörög,pedig már volt cserélve.
Összességében nagyon elégedett vagyok vele,ha nem céges lenne,akkor is ezt választanám!

- Vezérműlánc csere

Fenntartási költség (6) Évjárat 2011
Előző autója? focus 1.6 vtc Következő autója? Leon...
Verdikt (7.2/10)

Seat Leon 2005 (2009)