Jó autó
Külső: Tetszetős, formás, szép a kiadási évében, de azóta vannak már szebb formák is.
Belső: Tetszetős, formás, szép, de vannak nyiszogó illesztések (valami mindig zörög halkan), kényelmes, tágas elöl, hátul méretéhez képest jó.
Ülés kényelmes, kanyarokban nagyon jól tart, de testesebb embert kicsit szorít az ülés és a háttámla is.
Kilátás hátra kis ablak miatt kevés, de 3 tükörrel minden megoldható és a hátsó fejtámlák is letolhatóak. Kilátás előre nagyon rossz, a középső tükör elhelyezése miatt. Az ülést teljesen le kell ültetni, hogy a szélvédőnek csak az 1/4-ét takarja ki. A szélvédőre ragasztott tükör több kilátást enged.
Motor: Megfelelő erő, de ebből sosem elég, fogyasztás lehetne kevesebb, de akkor ezt tudták.
Nincs tompított fényszóró visszajelzés a műszerfalon, valamint ablakmosó kifogyást jelző lámpa sem. A fényszóró kapcsolót jobban szeretem az irányjelző végén, mint ahol van. Rádió bekapcsoló, hangerő rossz oldalon, távol van. Gyártási éve miatt ekkor még csak CD-t tudott kezelni, nincs AUX bemenet, bluetooth. Kényelmes a kormányról való vezérlés.
Nagyon, nagyon jó az úttartás, és nem csúszik meg a csomó elektronika miatt, viszont ezért borzasztó kemény a felfüggesztés, ami miatt a legkisebb kátyú is szakadéknak érződik és hallatszik az autóban. Valamit valamiért. Ez egy sportos autó, ami sportos felfüggesztést kapott. Aki a lágy ringatózáshoz szokott az felejtse el. Nem olyannak való aki minden kátyúba belemegy.
Kormány remek, sebességre keményedő. Fék kiváló, nagyon rövid féktávval. Én kis fordulattal, úgymond tatásan vezetem, 2000-2500 fordulattal, de 3000 fölött sokkal erősebb és jobban húz. 5-ikben is jól gyorsul, nem kell visszaváltani.
Beállítható a fényszóró hogy kialszik a kulcs kivétele után 30mp-el, bár nekem jobban tetszik ha gyújtással kacsol ki-be, ami sajnos itt nincs.
Fűtés, klíma jó, de kevés befújási hely választási lehetőség.
Mivel nagyon alacsony, így a ki-beszállás nehézkes testesebb és idősebb embereknek.
Összességében jó autó, de inkább sportos, mint limuzin kényelemmel bír.
- eddig semmi, rendszeres szervíz mellett
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Seat Leon 1M 1.4 Stella | Következő autója? | Még nem tudom, de talán maradok a Seat gyártónál |
Verdikt | (8.1/10) |