Fekete Lopakodó
Jó tulajdonságok:
- Gyönyörű autó, szerintem sokkal szebb mint a ráncfelvarrás előtti verzió, bár ott a forma ugyanez, főleg apróságokban tér el. Az új leonról már nem is beszélek, az egy kocka ehhez képest. Ez a forma annyira király lett, hogy egy csomó mostani autón látni hasonló megoldásokat. Olasz dizájner.....
- A teljesítménye szuper, egy szívó motoros 1.4-hez képest ég és föld. A turbó feltölt, és már 2000 min-1 fordulat után szó szerint löki előre a kocsit. Nem megy 300-al, de 150-ig úgy gyorsul mint a nagyok. Nincs az a feszengő érzés előzésnél, hogy na azért haladhatnánk. 6. fokozatban 130-nál 2500 körül pörög.
- Fogyasztása lehetne picivel jobb. Nekem a főátlag 7 liter. Ha nem nyomogatnám neki annyit, lejjebb menne, de olyan jó érzés vele kigyorsítani. :)
- Műszakilag nincs vele semmi gond, még 5 év után sem, eltekintve a tükör apró elektronikai hibájától. Nem mindig nyílik ki a gyújtás ráadásakor. De simán nyitható a tükörállító joystick-al és amúgy sem szoktam gyakran felcsukni.
- Belső tér meglepően tágas, hátul is simán elférek (189cm). Az ülések kényelmesek, a vezetőülés oldaltartása király. Csomagtartó is jól pakolható.
Rossz tulajdonságok:
- A dizájnnak sajnos ára van. A kilátás nem igazán jó, az A oszlop kanyarodásnál sokat takar. A pirosnál a sor elején állva előre kell dőlnöm, hogy lássam a lámpát, a lapos szélvédő miatt. A kesztyűtartó elég kicsi.
- Az első ajtók jó nagyok, ha kisuhintom, könnyen beleér a mellettem parkoló autóba. Jó lett volna bele olyan megoldás mint pl a subarunál: Nem hagyományos háromállásos ajtónyitás, hanem folyamatos, ahol megállítod, ott marad.
- Visszapillantó tükör zárható távirányítóval. A gyújtás ráadásakor ki kéne nyílnia, de sokszor nem nyílik, ilyenkor a manuális kapcsolóval tudom nyitni. Még garanciásan előjött, de persze nem tudtak rá mit mondani. Annyit, hogy majd lesz szoftverfrissítés....
Autocarma Miskolc
Renault Eger