Catch me if you can :)
Nos, korábban is Leonokat használtam céges autóként, most is ezt választottam. Időközben megjelent az 1.4 TSI és gondoltam elég a benzinzabáló, lustább 1.6-osból (főként városban használom). Jelentem, a váltás kifizetődött (a cégnek is, nekem is). Sokkal gazdaságosabb, átlag 7 literből kijövök, az 1.6-ost alig bírtam 10 alá szorítani. Takarékosan vezetve 5.6-5.8, ha viszont odalépek már pedzegeti a 9-et. No, de mit is jelent ez? Azt, hogy megy, mint az állat. Vezettem én már FR-t, Cupra-t (igaz csak rövid tesztelés erejéig), de bizton állítom, ennél nagyobb teljesítmény, erősebb motor nem kell. Ezzel is bőven esélyes a sebességtúllépés. De ki tud magán uralkodni, ha turbómotoros az autója? Simán megeszi reggelire a nagyobb 1.8-2.0-es szívóbenzineseket :) A futóműgeometriája zseniális, feszes, de nem kemény, az úthibákat megfelelően nyeli el, kanyarstabilitása, akár egy versenyautóé...bár ha jobban belegondolok, húzósabb helyzetben tolja az orrát, de én ezt a vacak Pirelli gumiknak tudom be, mert az előzőn Conti volt, azzal nem volt ilyen szitu. A fékek harapnak, az ülés oldaltartása kiváló, nem fáj a derekam többszáz km levezetése után sem.
Felszereltsége - mivel ez már Stylance - kifejezetten gazdag: van kf. felni, tempomat, bordcomputer, coming home fény, digitklíma, MP3-as hifi (szerintem k...va jól szól, csak be kell tudni állítani, tippem: magas és mély +3, közép: -1), rendeltem bele Bluetooth kihangosítót (nekem hibátlanul működik egy Nokia 6230i-vel), esőérzékelős ablaktörlő, aut. elsötétedő belső tükör (nagyon hasznos!), gyárilag sötétített ablakokat hátra, ja meg még USB portot. Ez néha bénázik, a 2 GB-os pendrive-ot nem ismerte fel, de egy szoftverfrissítéssel házilag is elvégezhető volt az orvoslás. Amúgy oké ez is.
Egy dolgot bánok csak: miután megrendeltük az autót a gyárból, nemsokára kijött egy limitált széria, a "White Edition", ami minimális pluszköltségért kb. 800ezer Ft-nyi extrát tartalmaz: BiXenon fényszórót, el. tolótetőt, sportcsomagot 17" felnivel, stb. Hát mindegy így jártam, azt talán már a főnökök sem tolerálták volna, túl jól néz ki :S
Nem is értem mit akarnak egyesek az unalmas Golfokkal, Astrákkal, a megbízhatatlan franciákról, olaszokról nem is beszélve.... Leon TSI -a legjobb választás!!! Mindenkinek szívből ajánlom!
- Szerencsére még semmi, remélem ez így is marad!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Leon 1.6 Reference | Következő autója? | Kizárólag Leon (talán majd az új faceliftes verzió) |
Verdikt | (8.3/10) |