Vissza az életbe - Egy kis törödés, csodákra képes.
Tipikusan az az autó volt amit nem szabad megvenni. Egy kereskedésben találtam rá ahol valószínüleg nem keveset állhatott, a körülötte lévő gazból itélve. Az ár viszont elég kecsegtető volt és nem igazán volt zsákbamacska, mindent elmondtak az autóval kapcsolatban, például hogy, a kereskedés cserélt benne váltot, mert váltóhibásan került hozzájuk. A futomű halott volt, de nagy baj nem volt csak a szilentek unták meg az evilági létet, illetve egy kicsit csipegette a vizet, amit én betudtam a hütő szivárgásának amit mondtak is, és látszott is. Elhoztam, majd a futoművet gyorsan rendberaktam, ahogy a hűtőt is kicseréltem. Mivel a víz fogyása nem állt meg, jöhetett a rettegett hengerfejtömítés csere. Igazából nagyobb horrora számítottam, főleg úgy, hogy még soha nem csináltam ilyet. Pár tanács és pár online leírás segítségével probléma nélkül megoldodtam. Azóta nincs gond az autóval.
Kényelem szempontjából nem igér túl sokat és cserébe nem csalódik az ember. Sima egyszerű szövet belső, viszont a müszerfal anyagai meglepően minőségiek. Az ülések talán egy kicsit kemények, viszont elég jó az oldaltartásuk. A futómű feszes és kemény, amit nem bánok, én az ilyet szeretem. A motor ASV motorkódos 110 lóerős, szóval nem váltja meg a világot, de a mindennapi, dinamikus közlekedéshez pont elég. 5 literrel eljár ha spórol az ember, nekem viszont az átlagosnál nehezebb a lábam, szóval nálam ez inkább 6-6.5L.
Miután kicsit gatyába lett rázva, nem volt vele semmi gond és a mai napig teszi a dolgát. Megbízható, keveset fogyaszt, jól lehet pakolni bele, más nekem napi használatra nem is kell. Most már tervben van egy MX-5 beszerzése hétvégi autónak, ez mellé. Ha esetleg lesz valami fejlemény akkor frissitem a leirást.
- Hengerfejtömítés - Vízhütő - 2 db ablakemelő kapcsoló - 2 db ablakemelő mechanika - kopó-fogyó
Én magam
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2002 |