Autók » Seat » Leon (1999-2005)

Leon 1.6 16V Sport

Háború, éhezés, járványok, EGR szelep

Még nem régóta van meg az autó, eredetileg Civic volt a terv,de a kereskedő beültetett egy Leonba és ugye szerelem első látásra (kocsiba). Megvettem (használtan) és örömautóztam vele 1 órát, majd BUMM kicsisárgalámpavillanás+motor stop. indít, szerelő, diagnosztika, EGR szelep. Szerelő szerint elég, ha kitakarítjuk, de lesz még vele bajom,mert ezzel a szeleppel mindíg csak baj van - Ezzel? Ugyan!. Takarítás, gyerünk, fasza minden! (Akkor még nem gondoltam, hogy aktívan a szókincsem részévé fog válni ez a betűkombináció). 2 hónapig tünetmentesek voltunk (szokatlan is volt az előző 20 éves Omegám után), de a "bárcsakkisetaláltákvolna" lámpa megint ott virított a műszerfalon. szerelő ajánlotta a szelep cserét mindössze 70 ezer birodalmi forintért. No deal. takarítás + újra + újra + újra. Spórolunk...válság van. Ettől az idegesítő apróságtól eltekintve az autó egy álom. Imádom. Kényelmes, ezeket a cupra üléseket rendesen kitalálták:), tágas(hátul nem annyira),jól megy, a motor szépen húz, de csak 3000-től, addig hurka. De hát a 16 szelep ugye... A várakozásokkal ellentétben 7 liternél többet még a szemét kinyomva sem sikerült elpocsékolni vele, persze szigorúan vegyes használatban. Mindenki az egekbe dicséri a gyári AURA hifit...hát tényleg kurv@jó. Gyönyörűen szól! A "villámpiros" szín, a forma vonzza a tekinteteket, rengetegen megnézik! Igazi csajozós verda! Ezt asszonypajti már annyira nem tolerálja:) Figyelem!!! Feltűnési viszketegségben szenvedőknek ideális társ a mindennapokban! Egyenlőre nem bántam meg, hogy Leon lett a vége. Nagyon nem.

- EGR szelep (2 havonta)
- Szélvédőcsere (kavics - rosszkor, rossz helyen)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Megbízhatóság (9) Vezetett km 12000
Előző autója? Omega A 1.8 Következő autója? Csakis Leon
Verdikt (7.7/10)

Seat Leon 1999 (1999 - 2005)