Dögös Sportkocsi
Tavaly (2007) októberben vásároltam 2. tulajtól 40 000km-rel. Régóta ilyen típust szerettem volna, mert a külseje nagyon tetszett és mégiscsak VW csoport, aminek a megbízhatósága elég jó. Ki is próbáltam egyet, egyből megtetszett. Nagyon jó futómű, bár megjegyzem, hogy előtte Ford focusom volt, ráadásul diesel és mégis sokkal gyorsabban lehetett vele kanyarodni, a Leonnak a tempós kanyarok nem fekszenek annyira, nagyon könnyen csúszik a hátulja. A fék rettenetes, a motorerő meg lehengerlő. Nagyon kényelmes, szuper vezetni. A családban mindeki nagyon szereti.
Eleinte a fogyasztástól tartottam, de ez teljesen alaptalan volt. Teljesen normálisan járok vele, nem megyek lassan és így is 9 liter vagy kevesebb. Természetesen a dugóra nagyon ézékeny ott nagyon hamar felmegy, meg persze ha siet vele az ember akkor is 11-12 simán legurul a torkán. Azt gondolom, hogy 180LE mellett ez egyáltalán nem sok. Ami még fontos, hogy a 98-ast szereti, ebből több mint egy literrel kevesebbet eszik.
A tuninggal én annyira nem foglakoztam szerintem nagy szükség nincsen rá, tettem rá gyári nyomtávszélesítőket (ami a Sport RR-hez van) azóta kicsit stabilabb is lett és jobban is néz ki.
Mindenképpen Ár/Érték arány győztes, érdemes egy jó használtba beruházni, csak alaposan át kell nézetni, a tuningoltakkal meg vigyázni kell.
Nagyon szép és jó autó!
- 44000Km nél eltört a vízpumpa, ezért komplett vezérlés csere, 100000Ft
Seat 15.ker (Az Érdi szervízzel szemben)
Auto Szoki
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |