Autók » Seat » Leon (1999-2005)

Leon 1.6 16V Stella Spirit

Családi mindenes

Apám beleszeretett a formájába az első látásra. Rengeteget vívódott ez, és egy régebbi TDI Passat között, de győzött a külcsín, és elhozta a Leont. A hozzánk kerülő autóknak bizony fel van adva a lecke. Rengeteget megyünk, nincs olyan nap hogy le ne rónánk legalább 10-12 kilómétert (de inkább többet). Első évben kímélve lett rendesen, de aztán utána már adtuk neki az ívet: családi gombázás, horgászat, felkaptattunk vele hegyen levő borospincébe is úttalan utakon stb, stb...Fennt is akadtunk vele 3-4x. De miután a napi közös programnak vége lett, lemostam és már mentem is ki vele a városba, itt pedig dögös, csajozós, feszülős verdává változott át, a gyári 8 CD-s rádió dübörgésére nincs olyan fiatal aki ne nézne oda. Azt hiszem ezzel fel is vázoltam azt a két kulcsfontosságú dolgot, ami a legjobb a kocsiban : az ezerarcúsága és a strapabírása! Emelett rettenetesen jó a formája és a futóműve (bár az úthibákat csitíthatná jobban is). A váltó az olyan amilyen, megszokás kérdése, kissé nehézkes és hosszan jár. Az 1.6-os 2000-től felfele préseli ki a tőle elvárható nyomatékot, ezalatt bús morgás és lomhaság jellemzi. A kötelező szervízeken kívül egy nagyobb hiba jelentkezett, tönkrement a lambdaszonda, fél óra alatt cserélték azóta jó. Lassan öcsémnek is meglesz a jogosítványa, így már 3-man fogjuk nyúzni, ha megállja a helyét így is, akkor azt kell mondjam egy nagyon zseniális konstrukciót tudhatunk a kezeink között!

- Bal első fényszóró izzó - kb 2000 Ft,-
- Rendszámtáblavilágítás izzó - kb 1000-1500 Ft,-
- Lambdaszonda - 46000 Ft,-
- Kopó alkatrészek, olaj...

GoldTrans Kft. Pápa: Lehúzósak kicsit, nemtörődömök kicsit, de amit kell azt azért megcsinálják.

Sümeg, Reitz autószervíz: Egész ügyesek, pedig nem egy márkaszervíz, és még közel is van! Sőőt az adminisztrátorhölgy is igen helyes ;)

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Megbízhatóság (9) Vezetett km 22000
Előző autója? Bravo 1.4 S Következő autója? Audi A6 2.5 Tdi
Verdikt (8.2/10)

Seat Leon 1999 (1999 - 2005)