Autók » Seat » Leon (1999-2005)

Leon 1.4 16V

A spanyol szappan

Indulásnak talán a választásról. Azért döntöttem a Leon mellet mert el?tte Polom volt, amit habár sikerült összetörnöm alapjában véve bejött a VWs csomag. Gyakorlatilag a technika nagy része megegyezik a Golféval meg az A3-aséval, ez viszont nem olyan drága mint az Audi es nem lopják úgy mint a VW-t. Na meg persze tetszett is, habár ma már értem, hogy a mi járt a haverom eszében amikor szappannak nevezte... En Leocit egy szerethet? autónak tartom, és minden hibája ellenére nem bántam meg, hogy megvettem. Kicsit talán úgy vagyok vele, hogy ennyi belefér a spanyolos mentalitásba. Az elejében van valami agresszió, ami miatt az országuti csigák néha riadtan húzodnak félre, amikor meglátják a visszapillantó tükörben. Szerintem belülr?l nagyon kényelmes és tartós (engem csak az els? két ajtókilincs kopása zavar, ami eléggé furán néz ki). Az autó mindennapi közlekedésre nagyon jól bevált, a fogyasztása is nagyon kedvez? (nyáron hosszabb úton 6.3-as átlagot is produkált). Sajnos el?zéskor kiderül, hogy ez a motor inkább egy kisebb autóban muzsikál igazán. Ha most kelene választanom, valószín?leg egy er?sebb motorral venném, és klímát is kérnék bele! A rádióból nekem a Brisa típus van, ami 8 hangfallal szerintem nagyon jól szól. Amit még kiemelnék az a pakolhatóság. Mióta használom az autót kétszer is költözkodtünk, és hihetetlen dolgokat sikerült bepakolni (köztük 3 db 2.40 magas Ikeas szekrenyt is).

- Ha az elején akarom kezdeni akkor az els? hiba a váltó akadása volt, de mint kés?bb kiderült ez a Defend-Lock nem tökéletesre sikerült beszerelését?l származott. Egy másik érdekes jelenség a hirtelen teljesítménykihagyás általában nagyobb tempónál, 5-ös fokozatban, amit?l a fordulatszámmér? ideiglenesen, de néha akár teljesen is visszaesik. (Hogy ezt mi okozza azt máig nem tudták megállapítani!) Id?közben elég sok reflektorég?t is elfogyasztottunk (mindkét oldalon kb 3-3 darabot). Úton egyszer maradtam vele, amikor is valamilyen benzinszabályozó kütyü romlott el. Ezt nem is olyan régen követte a leveg?nyomást szabályozó kütyü... A sof?r fel?li ajtónál meg elromlott a nyitásérzékel?, ami miatt az ajtó kinyitás után visszacsukódik... Egyel?re itt tartunk, de kíváncsian várom mi jön még...

Fenntartási költség (6) Évjárat 2001
Megbízhatóság (7) Vezetett km 102000
Előző autója? Polo Következő autója? Hosszú a listám de még nem döntöttem...
Verdikt (6.2/10)

Seat Leon 1999 (1999 - 2005)