Autók » Seat » Inca (1995-2004)

Inca 1,9 D

A mi DUDUNK!

1 éves korában került hozzám szinte újszerű állapotban,az első szélvédőt kellet rajta kicserélni repedés miatt de azt a kereskedő állta.Én csak hobby autónak használom,teljesen még csak egyszer sikerült megterhelni de azt is gond nélkül teljesítette a feladatot.Üresen kissé pattógós kemény a hátsó rugózás de nem kell tőle megijedni meg lehet szokni,terheléssel már lágyabb.Nem egy verseny autó de nem is arra találták ki,hogy piros lámpánál elgyorsuljunk vele.Az enyém egy szívó diesel de a kopó alkatrészeken kívül nem kellett még semmit kicserélni rajta.90 és 110km/h között használom lakott területen kívül ekkor a fogyasztás 5 liter alatt van valamivel városban kicsivel fölötte átlagban 5 literrel mindíg kijövök vele.Rosszat nem igen tudok róla mondani talán csak annyit hogy kicsit rövidek a váltóáttételek (110km/h=3000f/min)de ez sem nagy gond ha belegondolunk hogy egy dodozt cipel a hátán és csak egy kis tgk.Megválni nemigen fogunk egymástól hiszen olcsón fenttarható autó.Mindenből a legjobbat adom neki,ajánlom a Castrol Magnetec Diesel 10W40 B3 motorolajat(könyebben indul tőle a motor,finomabban jár,üzemmelegen teljesen halk) és üzemanyag adalék közül a Metabond Megasel-t.(egyenletesebb alapjárat,valamivel kisebb fogyasztás,halkabb motorzaj,pl 90 és 100km/h között lehet hallani,hogy lötyög az üzemagyag a tankban).
Hamar eléri a motor az üzemi hőmérsékletet még télen is,és elég hamar befűti az utas/rakteret.
Aki egy igénytelen kis tgk-ra vágyik csak ajánlani tudom.

- Kopó alkatrészek
- Fékbetét,izzító gyertyák,
- Generátor ékszíj szakadás(saját hibából túlfeszítettem)

Saját magam megoldom vagy elviszem a szerelő ismerőshöz

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002
Előző autója? Swift Következő autója? megmarad csak venni kell mellé egy családit talán Kia Ceed Sw
Verdikt (8.3/10)

Seat Inca 1995