Autók » Seat » Ibiza (1984-1993)

Ibiza 1.2 glx

Szép emlékek, de rosszak is

Első autóm volt ez az ibiza. Rögtön beleszerettem. Külsőleg jó állapotúnak tűnt. A kereskedésben ahol vettem jól átvertek.(Mátyásföldi FIAT) Akkor még nem vágtam hogyan kell autót venni. Azt mondták műszakilag át van vizsgálva, tip-top. Ehhez képest 3 hét múlva ment le az útról. Balra húzott. Minden lengéscsillapító el volt durranva. A szerelő ahova először vittem azt mondta vigyem a roncstelepre. Teljesen ki voltam bukva. Megcsináltattam, utánna pár hónapig élvezhettem. Másodszor a Lupa sziget felé menet, egy nagyobb fékezésnél szétcsúszott az eleje.Váltó kuka. 1 hónapig állt a szerelőnél, mert nem volt hozzá alkatrész. Miután kész lett olyan hangja volt mint egy traktornak. Egyre erősödött, jobb óráiban nem volt hallható. Ugyanekkor elromlott a fűtés- hűtés, riasztó, nyikorgott itt-ott. Nagy volt a bánatom, hogy az első autóm ilyen sok szomorúságot okozott. De hogy valami jót is mondjak, nagyon kényelmes volt. Úgy ültél benne mint egy király. Hátul is bőven volt hely-egyszer kipróbáltam- pedig én 187 vagyok. A motorja nagyon jól szólt és szépen húzott. Nem is akarták elhinni, hogy 1.2-es. Külsőleg a mai napig imádom. Miután megvettem az első tankolásomnál a benzinkutas csodálgatta, kérdezte hol vettem. 2 perce volt az enyém. Amikor el akartam adni nagyon sokan megcsodálták a nagykőrösin, de féltek megvenni. Örök szerelem marad, de soha többé Seat.

- Először a lengéscsillapítók lettek cserélve+ féktárcsa 80 e. Másodszor a váltó esett szét 70 e

Ismerős szerelő. Lelkiismeretes

Fenntartási költség (1) Évjárat 1991