Autók » Seat » Ibiza (1984-1993)

Ibiza 1,5 SXi

Kis vörös bika

Svájcból hoztuk be az autót, 2002 tavaszán, 12 évesen, 112000 km-rel. Ami leginkább jellemző rá, hogy számomra mindig nagyon megbízható. Mentem vele eddig 50000 km-t, de még egyszer sem fordult elő, hogy úton megállt volna alattam. Nagyobb javítás az utóbbi 4 évben tulajdonképpen csak a kupplungtárcsa csere volt. Ezen felül mindig volt egy-két kis apróság, ami tönkrement(kapcsoló a műszerfalon, zár, pótféklámpa, stb.), de összességében az kell mondjam, sokkal kevesebb gond volt vele eddig, mint azt egy 12 éves autótól vártam volna. Sajnos felénk évek óta kegyetlen rossz és kátyús út van, ez meg is bosszulta magát a felfüggesztésen, a futómű minden lehetséges értéke a megengedett határon túlra nyúlt, amint azt beállíttatáskor tapaszaltam, emiatt kerékcsapágyat kellett cserélni, lengőkarokat kétszer is, hátsó szilenteket. A felszereltségével nagyon meg vagyok elégedve: elektromos ablakemelő, tükörállító, ajtózár; tetőablak, hátsó ablaktörlő, fűtőszálak a hátsó ablakon, elöl-hátul ködlámpa, ...
A gyorsulása mindenkit meglepett, aki beleült, a 92 paci szépen húzza a masinát.
Legjobb fogyasztás, amit kihoztam belőle 6,1liter/100km volt, de átlagban kb.7,3-7,4 jellemző. Ehhez azt is hozzá kell tennem, hogy mindig 98-ast tankolok. Szóval én nagyon szeretem és meg vagyok vele elégedve, remélem hogy még jó pár évet lehúzok vele.

- lengőkarok többször, középső kipufogódob, kupplungtárcsa, kerékcsapágy

GURÉDO KFT. Jászberény, Rákóczi út

Fenntartási költség (4) Évjárat 1990
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 112000
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.7/10)

Seat Ibiza 1984