Kis étvágyú fürge ménes.
Nagyon szívrevaló jószág. Az 1.5-ös Porsche System motorból 90 ló nyerít, méghozzá igen szépen. A Golf 3 1.6-os sunnyoghat mögötte a lámpánál, jópár társával együtt. A fogyasztás mégis baráti. Horvát f?úton 5.4 volt a min. Ez már Suzukis, de ez a kocsi megy is! A kaszni VASból van, stabil. Motorikusan tehát ragyogó járgány. A futóm? viszont a Fiat 127-b?l származik. Tökéletesen kompatibilis a Zastival, Zsigával és szinte mindnen Fiattal. Következésképp a menetstabilitás gyengusz, f?leg kanyarban d?l a szekér, meg sodródik a segge. A fékek hatékonyak, bár ez a kaszni kicsit nehéz nekik. A váltó elég jó, olyan Fiatos. A kormány a szervó nélküli Zil-re emlékeztet. A zárak egyike-másika mindig rossz volt, kinyitni lehet az ajtót, becsukni csak nehezen. Szerelés, mosogatás, újra kenés megoldja a gondot. Az el. ablak és a centrálzár h?mérséklet-függ?. Az ablak hidegben nyikorog. A centrállal nyáron zárni, télen nyitni nehéz. Ennek oka a kopás. Finom csuklómozgásra szokással a probléma viselhet?. Jó dolog volt a gyári rádió-kábelezés, a hangszórókhoz el?re-hátra is. Ez pl. a 2000-es Skoda Feliciában nem szokás. Szervízben egyszer jártam vele, mikor megvettem. Lengéscsilapító és kipufogó-rendszer cserére szorult. Azóta semmi, csak olajcsere. A két helyen rögzített szelepfedél alól tömíthetetlenül szivárog az olaj, de nem vészes mennyiségben. Összességében hálás, kényelmes, megbízható autó, jó motorral, alacson fogyasztással. Ami Fiatból van benne, az definíció szerint rozoga. Komoly gond azonban nincs vele. Mivel eléggé ismeretlen típus, az ára a padlón van. Javaslom mindenkinek, aki 400 ezer körül 12-13 éves, stabil autót akar. Gondolkodás nélkül választanám ismét ezt egy Corsa, Golf, Brava, Astra, stb. helyett!
- Zárszerkezetek, szelepfedél-tömítés, centrálzár.
Rally-val is foglalkozó autószerel?, nem szakszervíz.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1993 |
Előző autója? | Fiesta | Következő autója? | Skoda Felicia 1.3 MPi |