Autók » Seat » Cordoba (2002)

Cordoba 1,4 PD TDI

Takarékos Spanyol

Nem mondom hogy ez álmaim autója, de nem bántam meg hogy megvettem.
Kívülről jó formájú autó. Belülről is tetszik csak azok a kopogós műanyagok ne lennének. A magyar utakat a beltér nehezen tolerálja itt ott nyiszorog, de elviselhető.
A hátsó utasoknak hagyhattak volna picivel több helyet.
Elöl kényelmes de magam mögé (178cm) csak végszükség esetén ülnék.
A csomagtartó hatalmas csak a nyílás pici rajta.
Igazából a fogyasztásával vagyok a legjobban megelégedve.
Az 1,4es nem egy erőgép de tisztességesen viszi a kasznit.
Soha nem tudtam 6 fölé vinni a fogyasztását, pedig nem vagyok az a nagypapa stílusú vezető.
Nagy átlagban 4,7 és 5 között van a fogyasztása úgy hogy fele-fele arányban megyek országúton és városban.
Immáron 63000 km-nél járok, az autó még mindíg megbízható kivéve az izzókat. (3 havonta kiégtek)
Ezért került bele egy Bi Xenon szett, azóta nincs probléma.
Kapott egy Tuning Box-ot is amitől még nyomatékosabb lett, visszakapcsolni szinte soha nem kell.
Ettől persze némiképp a fogyasztás is nőtt (2-3dl/100km) de megy annyival jobban hogy elnézzem.
Pár hónapja megtörtén a 75000-es szerviz, szerencsére semmit nem kellett cserélni.
Vissza térő hiba hogy a belső keringetés zsaluja nem zár el.
Szakszervizben mindjárt szét akarták szedni miatta a fél autót, szerencsére egy kisebb műhely megoldotta szoftveres alapbeállítással.

Most 82000 km-nél járok, az autó továbbra is hibamentesen üzemel, azt leszámítva hogy egy korábban már garanciában kicserélt üzemanyag cső megint elrepedt.
Szerencsére a cseréje pár száz Ft-ba kerül.
Úgy néz ki ez a cső nem bír 30-40 ezer km-nél többet, valószínű a 3 hengeres motor rázkódása miatt.
Remélem ennél nagyobb bajom nem is lesz a kocsival.

Meg volt a 90000 km-es szerviz, az autó még mindig tökéletesen működik.
A fékbetéteken a szerelőm csodálkozott,(még a gyári van benne) azt mondta még legalább 20000 km elmennek,viszont akkor már tárcsát is érdemes lesz cserélni.

- 1db üzemanyagcső elrepedt, ez miatt gariban cserélték az összeset. Még szerencse hogy nem kellett érte fizetni 25000 lett volna a garnitúra. Az más kérdés hogy akkor csak a hibásat cseréltettem volna! - A hátsó lámpák hajlamosak a párásodásra (típus hiba) , de egy apró furattal megoldódott a probléma. - Kiégtek a helyzetjelző izzók, cseréjük nem éppen álomba illő, szét kell szedni a fél autót hozzá. Tompitot izzók cseréje 3-4 havonta. - A belső keringetés zsaluja nem zár el, szoftveresen orvosolták.

Ricskó Kft. Pécs

Ferencz Autószervíz TEVEL

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Megbízhatóság (10) Vezetett km 92000
Előző autója? Lantra kombi Következő autója? Még nem tudom, egyenlőre ennél maradok.
Verdikt (7.4/10)

Seat Cordoba 2002 (2002)