Praktikus szépség
Rossz: Alacsony fordulaton kicsit nyomatékszegény az 1,4-es, 100lovas motor, de bejáratva sokat javul, elfogadható. egyébként pörgetve (1,4-es motorhoz képest) nagyon megy. Összeszerelési min?ség és néhol a felhasznált anyagok (pl. m?szerfal m?anyagja) szvsz egy kicsit gyengébb, mint a Fabia/Polo-ban, de a konszerntársaknál ennek ellenére mérföldekkel szebb/izgalmasabb/szerethet?bb autó. Nem széria az ABS (mikor vettem...ma már széria). Hátsó ülésnél lábtér b?ven van, de a fejtér kicsit kevés. 20e km után + ebben a téli hideg id?szakban rossz úton van némi zizgés, rezonancia a m?szarfal m?anyagjaiban.
Jó: Gyöny?r? külcsín (nagyon nehéz a kis kategóriában szép, harmonikus sedan-t csinálni, de a Seat-nak sikerült), kényelmes (kormány minden irányba, ülésmagasság stb. állítható, vez.pozció tökéletes), valóban élvezetes vezetni, szuper futóm?, jó szervó, remek sebváltó, fék átlagos, de megfelel?. Hatékony klíma, mely sem a teljesítményt, sem a fogyasztást nem befolyásolja drasztikusan. Hatalmas csomagtér. A gyári hangszórók (igaz nem gyári fejjel) meglep?en szépen szólnak. Némely tekintetben alsó-közép kategória színvonalat hoz (a korábbi /el?z? generációs/ Corollámhoz képest sokkal kifinomultabb autó, az "nyersebb", kezelése /kuplung, váltó, kormány/ "keményebb" volt. Az abban lév? 1,4-es motor alul jobban ugrott, ez viszont fent megy jobban, el?zeseknél nagyon jól jön:) - összességében a Cordoba veri a 98-as alsó-közép színvonalat, persze ez más hasonló kategóriás új autóról is elmondható).
Ajánlom mindenkinek, aki beleszeretett a külsejébe, és ezért, valamint a többi pozitívumért megbocsájtja az apró gyengeségeket.
- Az egyik hangszóró (bal els? magas) elhallgatott. Csatl. lecsúszott, jav. 10 perc.
- Ezenkívül semmi ... csak kötelez? szervíz.
Vác (Dunakanyar Autócentrum)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |