Husi, cukorfalat Silvano úr
előző autóm után nagy élmény volt a gyorsulása, az autó formája szerintem a legvagányabb ebben a kategóriában, és az ára is tulajdonképpen nem rossz - én magasabbnak gondoltam mielőtt elkezdtem vásárlás előtt komolyabban nézegetni őket, és nemcsak amiatt, mert nagyon jó az alapfelszereltsége, hanem magát a márkát/típust is drágábbnak gondoltam. Jól megy, váltó jó, fékek nagyon jók, kicsit viszont többet fogyaszt, mint gondoltam. 7,5-8 l (vegyes), ha legkondi be van kapcsolva akár 9l is.
Amit nem szeretek rajta az néhány ergonómiai hiányosság, ami a kényelemérzetből sokat levon. Például a hamutartó elég rossz helyen van, menet közben, amikor ötösben van az autó, alig lehet odaférni, mindig le kell vennem a szemen a forgalomról. Az oldalzsebek nagyon laposak, üdítős üveg nem fér bele, mint az előző autómban, max két-három cd tok. Hátul ülők lábainak nem sok helye van, főleg ha a vezető kissé hosszabb lábú, és hátratolja kicsit az ülését. Kesztyűtartó elég kicsi.
Sokat megyek hosszú úton, és ezek kényelmetlenné teszik kissé.
- 3 évesen vettem, tökéletesnek hitt állapotban. Aztán egy-két hónap múlva jópárszor kellett szerelőhöz vinnem, bár nagyrészt apróságok miatt. Ilyenek például a pedálok felett van egy gumi, amibe mindig beleakadt a lában kuplungolásnál, valójában az ott tök felesleges - a szerelő sem tudta a funkcióját, így hát levágásra került. Azóta sem hiányzik. :). A tompított fény alapbeállításban nagyon lefelé vert, így sötétben nem lehetett 80-nál gyorsabban menni, mert egyszerűen nem lehetett látni, így az feljebb lett állítva, amiután bár néha villant a szembejövő, de legalább lehet haladni. (Tényleg csak néha.:)
- Zörgés is előjött, amiről kiderült, hogy csak egy kavics okozza, ami beszorult a katalizátorba. Még egyszer előjött egy másfajta zörgés, amikor is a motor és a karosszéria közt lévő hálós hengert kellett cserélni.
- A legnagyobb, és számomra kicsit meglepő volt, hogy 37000 km-nél cserélni kellett a kiemelő csapágyat.
- Ezek a javítások vétek után pár hónap alatt lezajlottak, azóta tökéletes.
kaposvári maszek szerelő, nem márkaszervíz. Gyors, ügyes, korrekt.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2002 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 32000 |