CordoBaby
Ez a 12. autóm, ebből 6 saját (ez is), 6 céges. A sajátok indultak használt Skoda, Trabi, Dacia, majd újonnan vett Suzuki (2). A cégesek sorban Volga, Lada, Opel Astra, Fiat Brava, majd Opel Astra Caravan (2), a Volga kivétlével mind újonnan. Ezután a CordoBaby! Ilyen előzmények után is szerethető, családtag.
Méretre nekünk ideális (jellemző létszám benne 2 fő), csomagtartója elegendően nagy, csak a nyílását méretezték kissé alul.
Ülése (elöl) kényelmes, hosszú utazás alatt sem derékfájdító. A 75 paci nekem elég, a randalírozásból már kinőttem. A klíma kevesebbet fog vissza rajta, mint amire számítottam. A pesti utaknak hála, a 15.000-es szerviznél korrigálni kellett a futómű beállítását, de más baja nem volt. Szervizköltség 42.000 Ft.
Gyakorlatilag a normál karbantartáson kívül (guminyomás, olajszint ellenőrzés, ablakmosó utántöltés, takarítás) mást nem igényel, csak szeretetet. Szervizbe csak a SEAT Szabóhoz viszem. Itt is vettem, és eddig csak pozitív élményem volt náluk (és nem csak nekem).
A 30.000-es szerviz a vártnál olcsóbb lett, semmi extra javítás nem szükségeltetett, így szűk 40 befedte.
A 75.000-es szerviz az extra bordásszíj cserével együtt kijött 55.000-ből.
Mindent egybevetve egy gazdaságos, megbízható autó.
- Jobb hátsó ajtó ablaküveg az első leeresztés során beesett az ajtó belsejébe. Garanciában javították, plusz ingyen külső-belső takarítást kaptam hozzá.
- Mostanában a bal első elektromos ablak néha megmakacsolja magát. Ilyenkor önállóan lemegy, és csak a gombot folyamatosan felfelé húzva hajlandó bezáródni (néha még akkor sem). Szerelőhöz még nem vittem, mert hozzájutottam a "javítókódhoz", így bármikor, akár menet - vezetés - közben is helyre tudom hozni. De a következő szerviznél azért megnézetem. Reményem szerint csak a szélterelő tréfálja meg időnként az automatikát.
- Másfél éves korában sajnos megtört, hátulról egy furgon beletolt az előttem lévő autóba, így volt rajta mit lakatolni. A SEAT Szabó itt is kiválóan teljesített: minden ügyintézéssel együtt 6 munkanap alatt kijavította az autót (45ezres szervizeléssel együtt), és maximálisan segítette a biztosítási ügyintézést is (még az értékcsökkenést is kifizette a hátsó autó biztosítója!)
- 75.000-es szerviznél váratlan kiadásként bordásszíjat kellett cserélni, de ennyivel olcsóbb lesz a 90.000-es.
- Nem akarom elkiabálni, de semmi baja!
SEAT Szabó (XVI. Újszász u.)
A SEAT Szabó mellett? Minek?
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra H Caravan | Következő autója? | még nem készülök, de VOLVO lesz |
Verdikt | (7.3/10) |