Autók » Seat » Cordoba (2002)

Cordoba 1.4 86 LE Premium

Anyám szerint kicsi

Egy éves az autó, egy 55 LE-s Skoda Feliciát váltott a családban. A különbség jól érezhető. Mikor mentünk először vele egy kört, akkor a vajpuha vezethetőségére lettem figyelmes, nőknek nagyon ajánlom. Minden erőfeszítés nélkül lehet a kormányt forgatni, a kuplungot féket, gázt használni, de ez nem ment a vezetési érzet rovására, mindig tudom hol van az autó, min mentem át, meddig bírja még. A futómű jó, nekem a Focuséhoz hasonlít leginkább. A váltó pontos, könnyen jár, mindig megtalálni az aktuális fokozatot, bár a háramenetet néha nehezen veszi. Elöl nagyon tágas a kocsi, hátul viszont nem kényelmes, alig van lábtér, de többen kibírtak már több száz km-es utat ott és nem nagyon panaszkodtak. Kilátás jó, egyedül a nagy fenék okozhat kellemetlenséget, de a két külső tükör csodákra képes :) A motor elég paprikás, főleg a Skoda 1.3-as őskövülete után. Jól megy, bár ötezer felett hülyeség pörgetni, mert elfogy már az ereje, az óra szerint 5750-nél van pirosban. Igazából 4000-ig viszonylag halk, ez a legfelső fokozatban 140-et jelent, ez a kényelmes utazótempó, bár a gyári adatok szerint majdnem megfutja a 190-et. Városban a fogyasztás nagyon megugrik, 8 felett alakul, de országúton 6 liter alatt mászkálhatunk vele. Az összeszerelési minőség nagyon jó, nem zörög semmi, nem cirpel semmi, bár a műanyagok kemények. Összességében elégedett vagyok vele, jó kis autó. Én szeretem.

- Egy kavics jutott a fékrendszerbe, amiről azt hittem, hogy a futómű, de aztán megmutatták, hogy milyenre csiszolódott Soprontól Székesfehérvárig. Csak annyi volt a baja, hogy ha tele van a tank, kikattan a töltő, és ha többet rakok bele, akkor téves üzenetet ír a műszerfal.

AutoLand 2000 Kft. Székesfehérvár

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007