Autók » Seat » Cordoba (2002)

Cordoba 1,4 86 LE

A morcos spanyol

Az előző autóm egy 5 éves G Astra volt, 1.2-es motorral és kemény 75 LE-ve. Amikor megláttam a SEAT akcióját, hogy az 1.4-es 86 LE-s Cordobát klímával potom 2.899.000 ft-ért osztogatják felkerekedtem és meglátogattam a legközelebbi márkakereskedőt. Ahogy beléptem megláttam Őt! Morcos tekintettel, esőkék színben, óriási csomagtartóval, -ami egy családos embernek nem mellékes-, aztán jobban szemügyre vettem a kicsikét. Az ABS, a klíma, elektromos ablak, álítható kormány, központi zár, két légzsák és a ködlámpa széria, más márkánál csak ez +40.000 ft. Beleültem, az ülés oldaltartása kellemes meglepetés. Állítható magasságú, így az én 184 centimmel is ideálisan be tudom lőni magamnak. A műszerfal jól áttekinthető, igaz szinte tiszta műanyag, de nekem megfelel. Megvettem a drágát, a metálfényt grátisz adták. Azóta nincs csomag amit ne nyelne el a hatalmas bendője. Kényelmesen elférünk benne. Talán ami nem praktikus az a ködlámpa visszajelzője, a világítás kapcsolónál jelez és nem a műszerfalon küzvetlenül, így nem szembeötlő a működése. A motor csendes, még bejáratós 1600 km van benne. A szélzaj az ajtónál viszont nem tetszik 80 km/h felett süvít, a szervízbe még nem mentem vissza miatta, de ellátogatok hátha tudnak vele mit kezdeni. A fogyasztás 7.5-8 liter, köszönhető a hidegnek és annak, hogy amire bemelegedne szinte már be is érek vele a munkahelyemre. Egyelőre ennyi.

- Lényegében még csak két hónapos nagy tapasztalatom nincs, de a szélzaj zavaró a bal első ajtónál, ez kb. 80 km/h-tól jelentkezik.

Vörös Autóház

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007