A megvalósult álmom
Teljesen meg vagyok elégedve az autóval. Motorja dinamikus, erős, váltója egyszerűen hihetetlen jól kapcsolható. Műszerfalának borítását egy kicsit ingerszegénynek tartom, de komoly, megjelenése illik a merlin-zöld metál fényezéshez. Nem bántam meg egy percig sem, hogy megvásároltam, remélem még sokáig lesz hűséges hozzám, cserébe sok-sok törödést és ápolást kap tőlem :)
Az 1 tonnájához képest rendkívül könnyű autónak tartom, könnyedén vezethető. A "hátsója" eélg magas, így eleinte a garázsba, technikai okokból történő betolatás kissé nehezen ment, de hamar hozzá lehet szokni. Klímája a nemrég volt 40 fokos melegben gyengének bizonyult, de arra tökéletes elegendő, hogy ne süljek bele az autóba. Mostanság a jobb oldali biztonsági öv reteszelőjének műanyag borítása kezd zizegni egy-egy zökkenőnél ami elég idegesítő, de majd kitalálok rá valamit.
- Kop-kop, de az egy év alatt miáóta nálam van, még semmi sem romlott el rajta. Tudom ez nem nagy idő, de már adhat némi bizakodást a jövőre nézve. A szervízfüzetét nézegetve sem találtam rajta semmiféle javítást, alkatrész cserét (a füzet korrektül vezetve van). Kétszer voltam vele Németországban, egyhuzamban nyomtam le a közel 2000 km-s utat, de egy nyikkanást, nyikorgást sem hallottam.
Seatberény - Jászberény. Hivatalos autódíler és márkaszervíz.
Szervízben csak a 45 ezer km elérése miatt voltam. A szervízes emberke kissé nyers volt (lehet mert, én voltam az uccsó, és már bőven zárás után mentem), de minden kérésemre korrektül válaszolt. Viszont nehezményeztem az autómmal való bánásmódot, ok, hogy ezt csinálja egész nap, de azért lehetne óvatósabb, körültenkintőbb. Itt arra gondolok, hogy nem kéne beülni koszos munkásruhában egy ülésvédő zacsi behejezése nélkül, ill. az ajtó szépen csukódik kisebb erő kifejtése esetén is.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | – | Következő autója? | SEAT Toledo |