Autók » Seat » Cordoba (1993-2002)

Cordoba Cordoba 1.6 8V (75le)

Sportos egyszerű erőgép

1 éve használom az autót, 49000 km-rel vásároltam ténylegesen. Leginkább jót tudok mondani róla. Motorja nyomatékos, a lóerő(75le) nem tükrözi a menetteljesítményeit. Nagyon jól húz, végre is szépnek mondható szerintem a 193 km/h, ettől a 8 szelepes régi konstrukciós motortól. Fogyasztása változó, vegyes használattal 7,0-8,5l/100km. De kárpótol érte a kitűnő gyorsulása, nem ellenfél neki a sok 1,4-es 90-100 lovas felpöckölt családi autó. Egyszerűen állva hagyja őket! :) Mert ugye ott lapul benne a 135Nm, mely 2800-as fordulattól rendelkezésre áll az 1045kg-hoz képest. Nem 4-5000-től!:):)Formáját tekintve sportos autó, főként fiataloknak, pároknak ajánlott 3 ajtaja miatt. Ha az ember vesz rá egy könnyűfém felnit, szépen ápolja, sokáig megfogják nézni az utcán a fiatalabbak mert formás kis vagány gép, mely jól is megy! Vannak kisebb hibái, hátrányai is persze. Például a folytonos félelem hogy mikor szakad el a kuplung bovden, ami el fog szakadni egyszer tuti,élete során. Meg a lambdaszonda meghibásodása, mely tud némi fejfájást okozni. Egyébként véleményem szerint egy megbízható és megfizethető, erős, sportos autó a mindennapi ember számára, mely átlagos törődéssel sokáig szolgálhatja gazdáját!

- belső kilincs letörik (12000 ft)
- lambdaszonda

sima megbízható autószerelőhöz!