Autók » Seat » Cordoba (1993-2002)

Cordoba 1.4 (MPi) Stella Cool

In Loving Memory

22 évesen életem első saját autója volt. (sajnos csak volt) Négy évesen vettem. Paráztam a használt autóktól, de mivel autós szakmában dolgoztam, tudtam mit jelent egy új autó és a vele járó értékvesztés. Tehát belevágtam és megvettem. Nem bántam meg. Nem egy izom gép, de mentem vele 180 felett és még nem tiltott le a motor 5.-ben.A futómű a magyar utakra termett és jól összerakott. A motor 8 szelepes volt és egyenletesen húzott már alapjárattól. 4000-nél gyönyörű a hangja és viszonylag egész jól megy! (mondom ezt annak tükrében hogy volt már a kezem alatt Sport Megane, Seat Leon 1.9 meg ilyenek..) Az utastér jól kialakított átgodolt tervezés (aut. klímával). Kivéve az első ajtón a fogódzkodók mert arról durván kopott a lazúr! Az ülések nekem kényelmesek voltak jó oldaltartással. A hátsó lábtérnél lehetett volna még kb plusz 5 cm, de hát nem én ültem hátul, úgyhogy elment... A csomagtartó 3 hullás...haaaatttalmas. Amikor a féklámpában cseréltem az izzót tök kényelmesen elfértem benne. Az autó kívülről egész pofás. És a legfontosabb: AZ ÉLETEMET MENTETTE MEG EZ A KIS SEAT!!!!! Megcsúsztam vele az úton, egy parkoló autó keresztbe fordított és teljes erővel becsapódtam egy villanyoszlopba az én oldalammal. Egy karcolás nélkül szálltam ki az autóból (természetesen be is voltam kötve). Az autó totálkáros lett (motor, váltó, bal eleje, alváz csavarodott). De én kiszálltam belőle. Egy dolog hibásodott meg a majd két év alatt, a kuplungbovden volt szives emelkedőnek felfelé elszakadni épp váltás közben. Mindent egybe véve a szívem csücske volt ez a kis gép!

- kuplungbovden 4000,-Ft és vezető oldali ajtó zárban a rugó és egy alátét 450,-Ft

Duna Autó Bp. Kunigunda utca

Leginkább saját magam. Szinte mindent meg tudtam magam szerelni, pedig nem vagyok szerelő.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000