Értelmes választás kispénzű fiataloknak
Nem voltak tapasztalataim SEAT-okkal korábban, a hírük alapjan inkább makrancos autókra asszociáltam. Édesapám ajánlotta ezt a kocsit, mert már korábban is volt nála rendszeres szervízen és megbízhatónak tartotta.
Sajnos afféle szériahibaként megjelent ezen is a az 5. fokozat fogaskerekeinek elkopása, ami miatt kicseréltük a váltót egy felújítottra. Ezután nem voltak vele komoly megbízhatósági problémák.
Az apróságok: egyszer nagy felhőszakadás után mély tócsába hajtottam vele és felcsapott a víz a motortérbe, a motor akadozni kezdett, meg kellett várni amíg kiszárad. Valamikor 200000km környékén az AC pumpat cserélni kellett, mert a régi a kimúlás jeleit mutatta.
Pozitívumok:
- Korához, hasonló típusokhoz képest nagyon szép formájú autó, különösen a hátulját álmodták meg ügyesen.
- Egyszerű, de kultúrált belső, az belső tér anyagai 16 éves korára is normálisan mutattak.
- Alapjában véve megbízható, a meghibásodások nem villámcsapásként értek, tudtam, ha valamit meg kellett nézetni, nem hagyott ott sehol
- Nagy csomagtartó
- Úgy vettem észre, hogy jobban tartja az értékét, mint pl. a hasonló korú Swiftek, Civicek, és könnyebb eladni
Negatívumok:
- Az 1.4-es motor gyenge összehasonlítva a korabeli választékkal. 130-140-es utazótempót kissé hangosan, de kényelmesen tartotta
- A csomagtartónyílás kissé szűk
- Váltó 5. fokozat fogaskerék elkopott (váltócsere munkadíjjal: ~120000 Ft), ezt már tudtam, amikor megvettem - AC pumpa csere (munkadíjjal ~30000 Ft) - Rendszeres karbantartás: szűrők, szíjak, olajcsere (~10000 Ft). Én 10e km-enként vittem
Édesapám és egy volt kollégája szervizelte Kecskeméten.
Egy fiatal szerelő srác Budapesten, aki nagyon segítőkész volt és igen jó áron dolgozott, hatalmas pozitív csalódást okozva. Sajnos a névjegye elkallódot, pedig szivesen ajánlanám.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Bogár | Következő autója? | Leon 1.6 16v |