A 60LE vadállat
1.6-os 16 szelepes 75LE astrák rettegjetek.
Amennyire pörög annyira megy!
- Kuplungbowdent valószínű hogy már az előző gazdája cserélt. Nekem még nem kellett (kop-kop-kop). Mint ahogy már többen is leírták a befecskendező rendszer koszolódása miatt alapjárati és teljesítménybeli gondjaim voltak. Ha sebességből üresbe raktam gurulás közben, gyakran lefulladt. Nos ennek a megoldása egy szép napos novemberi szombat reggel következett be. Egy órás gondos takarítással kiszedtem a levegőszűrő alatt található pillangószelepből azt a töménytelen dzsuvát amit ki tudja hány éve gyűjtögetett az éterből... Nos ezt miután szépen kitakarítottam mindenféle leállási és alapjárati problémám megoldódott. Kikéve 1 dolgot! A nagy takarítás következtében a folytószelep visszaállt a gyári munkára ellenben a kocsi computerével. Ami korábban a hibás beálításokkal a hibás szelepet vezérelte (szarúl) most a tisztát is a rossz beállításokkal próbálta igazgatni. Ennek az lett a következménye hogy az alapjárati fordulatom a gyári 840-es RPM helyett 1500 volt amíg gurúltam. Ha megálltam 800 volt :) Kicsit felbaxtam magam és az autoszerelőm javaslatára elvittem egy computeres diagnosztikára ahol a hibát kitörölték a gépből és visszatöltötték a gyári beállításokat. Azóta mindenféle gondom megszűnt és a kocsi jobban húz mint valaha. Elszabadúlt a ménes (60Le) ;) Ezt azért írtam le ilyen "részletesen" mert nekem sok bosszúságot okozott. És aki nem ért a kocsihoz mint pl: én, annak lehet hogy segít valamit.
Egy autoszerelő, önkéntes tűzoltó ismerősöm :)
Olcsó, gyors, jó dolgozik és amit mondok h cseréljen ki azt nem a saját cuccai közé rakja mint a szervizek többségébe, hanem a kocsiba
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Renault 11 GTL | Következő autója? | egy Impreza ha lesz pénzem :) |
Verdikt | (5.8/10) |