100e km és 7 év
Ami jó:
A vezetési élmény kellemes csalódás volt a 2 szelepes motor elég rugalmas és nem tűnik fel, hogy csak 75LE. A 2 szelepes hosszú löketűnek megfelelően kellemes viselkedik. Kormány jó, fék kicsit gyenge, futómű jó. Csomagtartó nagy és az egész kocsi jó formájú.
Ami nem jön be:
Zajos motor magasabb fordulatszámon. A váltó kiosztása jó, de nem túl precíz, a kettest és a hátramenetet lassan kell betenni, mert hidegben és melegen is akadhat és recseghet. Nehéz hátra beülni, mert az első üléslapok nem mozdulnak. (engem nem zavar mert vezetni szoktam)
- Sajnos a minőséggel kapcsolatban van egy-két dolog ami rossz szájízt okozott.
- - A hűtőből jövő alsó csövet kis híján kidörzsölte egy konnektor éles sarka (garancia 3000km)
- - Pontatlanul felszerelt sárvédő betétek
- - Olajfolyás a szelepfedélnél és a vezérmű tengelynél (garancia 8000km)
- - Elektromos ablakemelő kapcsolója (garancia)
- - Kuplung bowden a pedálnál nyikorgott a kezdetek óta (évente ki kell húzni és megzsírozni, ez gáz)
- - Vízpumpa 55000km-nél csapágyas lett, ez nem volt szép
- - A dönthető első ülések mechanizmusa elég gagyi, gyorsan kikopik nyikorog és lötyög.
- - Féktárcsa és betét csere 67e-nél. Kíméletesen hajtom, a tárcsának nem kéne ilyen gyorsan kopnia. (állítólag a fékbetétek lettek keményebbek mert nem lehet bennük azbeszt)
- - Külső hőmérő butaságokat mutat
- - 76e-nél lambdaszonda, a zöldkártyán (nem jelez a műszerfal, pedig világítania kéne a sárga motor szimbólumnak)
- - 80e-nél utas oldali zár beragad (mechanika szétszedés kenés, most jó)
- - 90e-nel vezetőoldali belső kilincs eltört (csere, kenés)
- - 90e-nel növekvő vízszivárgás a blokk és a termosztátház között
- - A váltó olajszintje rendszeres ellenőrzést igényel, mert a rudazatnál, szivárog. 20-25e km után kb. 1dl hiányzik. 100ekm-ig kb. 1/2 litert töltöttem utána!
- - Hátsó kipufogó erősen rohad (kerék veri rá a vizet)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |