A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Seat » Altea Xl (2006)

Altea Xl 1.6 MPI Reference 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Családbarát, feneketlen csomagtartós hűséges mozdony

Szöveges ítélet

Bevallom korábban nem is tudtam az Altea XL létezéséről - a külseje őszintén nem volt szerelem első látásra, (a feleségemnek kifejezetten nem tetszik a kocsi őt külön meg kellett győznöm, hogy jó lesz). Az autó vásárlásakor viszont sok szempontot kellett figyelembe vennem, aminek mind megfelelt (legfontosabbak a megbízhatóság és a méretek voltak; Kívülről nem lehetett hosszabb 4,5 méternél és a szélessége sem lehetett túl nagy, belülről viszont mindennek el kellett férni benne - 2 kicsi gyerek összes cókmókjának, akár nyaraláskor is). Előző évben egy kisebb vagyont költöttem a diesel focus folyamatos szervízelésére, ezért csak benzines jöhetett szóba - a VW 1.6-os benzines motorját korábbi kocsijaimból ismertem, nagyjából elpusztíthatatlan, ha nem is egy erőgép - ezért ebből kerestem a fenti szempontoknak megfelelő autót, ami belefért a keretembe.
Vásárlás előtt, mikor beleültünk viszont kifejezetten pozitív csalódás volt: egyrészt az óriási, hatalmas hely (mind a csomagtartóban, mind a hátsó sorban - magam mögött keresztbe tett lábbal elférek - 182 cm vagyok) - aki ennél nagyobbat akar vagy kosaras, vagy túlsúlyos, vagy be akar költözni az autójába. Másrészt a felszereltség (alapfelszereltségű modell, tempomattal, légkondival, felhajtható asztalkákkal, hátsó felhúzható árnyékolóval, könyöktámasz elöl hátul, nagy ajtózsebek stb.). Így elkezdtem ezeket vadászni és 1-2 modell megtekintése és kipróbálása után megvettünk egy keveset futott, de 1-2 parkolási sérüléssel ellátott, hazai forgalomba helyezésű darabot.
Nagyon hasonlít a Mallard gőzmozdonyra, ami a gőzösök között sebességrekorder 200 km/h-val (mondjuk a mi kocsink nem tud annyit :-( más motorral biztos igen).
Azóta folyamatos használatban van, egy évig heti szinten mentem vele Budapesten 200-250 km-t, kétszer nyaraltunk vele Horvátországban és hétvégén is járunk vele kirándulni rendesen. Kényelmes autó, a forgalom ritmusát tudja tartani, nagyobb tempónál (140-150 km/h) sem bizonytalan, kézre állnak a kapcsolók, sebváltó, kormány, alapvetően minőségi érzés ezzel menni, és jó sebességet váltani. Szélérzékenységet nem éreztem, kanyarokban is jól fekszik - polgári használatban, nem egy sportkocsival összehasonlítva, de mondjuk a Focussal állja a megmérettetést - csak a Focussal ellentétben nem romlik el 2 havonta.
A fogyasztása nem kevés, de egy nehéz kocsinál (1480 kg) ez van (városban, dugóban a 10 liter körül is volt - de 9,5 l általában, autópályás 130 km/h - ez az órája szerint 140 km/h tempomattal 8.7 l - most teszteltem 1600 km-t egy nyaraláson és ez jött ki - országúton azért simán lehet vele 7 l körül menni).
Soha nem hagyott cserben, mindig megbízhatóan teszi a dolgát és tökéletesen kiszolgálja az egész családot, a gyerekek imádják, külön asztaluk is van, mint egy repülőn, meg árnyékoló az oldalablakon.
Idén 10 éves ezért lassan cserélni kellene, de a feleségem most már hallani sem akar másik autóról :-) még legalább 2-3 évig ezt szeretné megtartani...
Spanyolországban rengeteg taxi és a rendőrség is ezeket használja, talán nem véletlen. A kombi Octaviák, Mondeok és Golfok helyett remek választás, ha nincs elég helyed kívül, de kell a tér belül!

Hibalista

- Hátsó rugókat kellett cserélni, ezen kívül kopó alkatrészek

Ide hordtam szervizbe

Duna Auto

Értékelése: 8

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Kényelem (10) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 87800
Megbízhatóság (10) Vezetett km 32000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? Focus 1.6 TDCI Következő autója?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.7/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Seat Altea Xl 2006

További ítéletek (19 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)