Szeretnivaló behemót.
20 éves Opel Astra F 1,6 8V benzin/LPG Caravanomat cseréltem le az Alteara.Tetszett az autó már korabban is, így a szóba jöhető utódok közt volt ez a típus. Az elmúlt 23 évben gázüzemű utókat használtam, így a keresgélénél ez volt az egyik alapvető szempont. Az autó gyárilag benzin/gáz vegyesüzemű így nagyobb volt hozzá a bizalmam, mint az utólagosan átalakított társaihoz. Az VW 1,6 mpi motorok megbízhatósága szintén sokat nyomott a lattban. Barátom V-ös Dual Golfja ugyan ezzel a motorral 400 000 kilométer után is tökéletes volt. Az autót magánszemélytól vettem, aki több évig használta olaszországban, majd 2016-ban lett honosítva. Hála az olasz előéletnek az autó karosszériája teljesen rozsdamentes, alulról szinte új autó látszatát kelti.Belülről is újszerű állapotnak örvend az autó. Valós 123 000 km-es futásteljesítménnyel, olaszországban és itthon is vezetett szervízkönyvvel rendelkezik az autó. Az autó nekem a fapados Astra után igen magas felszerelségűnek számít. A maga korában az egyik legmagasabb felszereltségű modell volt. A vásárlás óta 9000 km-t tettem meg az autóval, hazai és hosszab külföldi utakat is beleértve. Kényelmes könnyen kezelhető, komfortos, jól vezethető autó.Futóművek nagyon jók, kormányzás is, fék igen harapos. Hátránya a viszonylag kicsi csomagtér és a kissé erős menetzaj. Én a kevésbé dinamikus menettulajdonságait nem sorolnám a negatív tulajdonságok közé, mert tudtam mit veszek és nem versenyautó volt a cél. A fogyasztása? Hát benzinesben biztosan nem őt választottam volna, de..... A gázüzemmel 9,5-10 literes városi fogyasztással, ami jelen árak mellet 2400 ft/100 km-es kültség, ez kb 6 literes benzin fogyasztásnak felel meg. Autópályán 130-140 km/h-val 9 liter gázzal beérte, Tatabánya-Prága-Tatabánya távon. Tatabánya-Kisújszállás-Tatabánya 8,2 liter négy személlyel, tele csomagokkal, nem autúpályán, M0-ás dugóban és a 4-es uton való forgalmi viszonyok között. Ez egy 5 literes benzinfogyasztásnak felel meg. Öszességében egy nagyon jó válsztásnak tartom az utót. Ajánlom mindenkinek, aki együtt tud élni kisebb kompromisszumokal, amiket fentebb negatívumként említettem.
- Eddig semmi, csak szűrők és olajcsere volt.
Nagy Autószervíz Tatabánya
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Kényelem | (9) | Használati időtartam | év |
Szerviztapasztalat | (10) | Átlagfogyasztás | l |
Előző autója? | Astra F 1,6 Family Caravan | Következő autója? | Ateca 1,4 TSI |
Verdikt | (8.9/10) |