Autók » Seat » Altea (2004)

Altea Freetrack 2.0 PDTDI (4x4,170LE)

Robosztus, erős keménylegény családi génekkel!

Nos, még elég friss az autó, de nem lehet megállni, hogy ne írjak róla.
Tüzetes körbenézés után, hosszas gondolkodást követően jutott a választás a SEAT Altea Freetrack-re. Az első ok a család növekedése, gyermekvállalás. A kis 3 ajtós autó már nem volt elegendő egy babakocsival felvértezett kiránduláshoz.
Kellett egy nagyobb (de még emberi méretekkel bíró), kényelmesebb, lehetőség szerint 4x4-es (biztonság) dízel autó. Az Altea nekünk nagyon tetszett mióta jelen van a piacon, lendületes, sportos, praktikus és kényelmes. Így a freetrack-hez kédés nem fért, ez kell nekünk! Pazar felszereltség (pl. hátsó LCD, FR ülések, váltó széria), mozgatható (200 mm) hátsó üléssor, biztonságos, kényelmes, erős. A méretéhez és magasságához képest nagyon stabilan fekszik az úton, nagyon jó a futómű is! Mondjuk a 225-ös kerekek is inkább betonra mintsem terepre hivatottak.
A 170LE-s motor a 350Nm-el támogatva ragyogóan mozgatja a több mint 1,5 tonnás gépet. Autópályán és városban egyaránt fürgének mondható, ha a sofőr úgy akarja, persze meg kell tanulni a motor karakterét, főként egy szívó benzines után.
Nagyon szereti a feleségem is, nyugodt szívvel nyugtázom, ha csak ketten mennek valahová, biztonságban érzem őket.
Igazi családi autó, rengeteg hellyel, sportos karakterrel! Nagyon szeretjük!

- semmi

Duna Autó Zrt.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2009
Előző autója? Colt Következő autója?
Verdikt (7.5/10)

Seat Altea 2004 (2004)