Autók » Seat » Altea (2004)

Altea 2.0 PDTDI

Izgató

2000 ccm, 140Le, 320 Nm.
Gyönyör?, dinamikus forma, nagyon jó felszereltség (DSG-n, navigáción és tolatóradaron kívül minden).

Nekem nagyon teszik belülr?l. Annak ellenére is, hogy kemények, kopogósak a m?anyagok. Most ?szintén, ki az, aki beül egy autóba, és az az els?, hogy megkopogtatja a m?anyagokat a m?szerfalon? Én a takarításon kívül még nem értem hozzá. Ránézni meg szerintem nagyon jó a karbon hatás miatt. Mondjuk nekem a tapintásával sincs gond, sokkal kellemesebb, mint az agyoghabosított rücskös m?anyagoké. És nem utolsó sorban takarítani is könnyebb.
A sportülések nagyon jók, kényelmesek (bár nem úgy, mint a Peugeot-k pihe-puha ülései), jó az oldaltartásuk (valakinek lehet, hogy sz?kek), és nem utolsó sorban szépek (kétszín?ek). A két „dizájnos kapaszkodónak” nem sok értelmét látom :), de jól néznek ki. Nekem személy szerint minden kézre áll, a multifunkciós kormány pedig nagyon jó.

Ami nem tetszik:
- Nekem nagyon rossz helyen van a könyökl?. Biztos jól használható, csak ahhoz nagyon magasnak kell lenni. Ha mégsem vagyunk kosárlabdázó alkatok, akkor is használhatjuk, csak akkor az anyósülésen utazó vállára kell hajtani a fejünket, és gyengéden a fülébe szuszogni :)
- a „tiszta” magyar utak miatt ha egy kis es? esik, akkor tiszta kosz a hátulja, így amikor fel akarom nyitni a csomagtérajtót, akkor a kezem is olyan lesz, mintha iszapbirkózókat tapiztam volna :) Be kellene szerezni hozzá sárvéd?gumikat…
Ezekért a 8 pont a kényelemre.

Ha valaki hátrányként említi, hogy hidegen hangos, akkor az vegyen benzinest, vagy olyat, amelyiknek a motorja messzebb van az utastért?l :).

Teljesítménye nyárra 10 lesz, ha minden jól megy :)

Ha valaki azt szeretné, hogy versenyezni akarjanak vele, az vegyen Alteát vagy új Leont. Amióta megvan, azóta az összes „részingmen”-t izgatja, mind megtalál. A legjobb, mikor emelked?n 130-nál a küls? (!!!) sávban le akart tolni egy új Swift. Villogott mint a ment?autó. Én (!!!) mentem be a bels? sávba, és magam mellé engedtem. Na akkor látta legjobban az Altea elejét…
Csak úgy: az Integra nem akart versenyezni velem, mindeketten tisztában voltunk vele, hogy ? az er?sebb...

Két hete volt nálunk, mikor egy piros lámpánál nekünk jöttek hátulról. Megrepedezett a hátsó lökhárító, elemcsere. 1 hét alatt kész volt (!!!), köszönet érte a szerviznek.

- Vásárláskor a hátsó ablakmosó nem m?ködött. A motortérben szét volt csúszva a cs?, visszadugták -> jó :)

Autó Önért, Baja.
Hozzáért? szerel?k, barátságos-kellemes környezet, gyors ügyintézés.
Csak az nem szimpatikus, + kilométerrel adják vissza az autót.

Aki a hátsó lökhárító festését csinálta, annak nagyon köszönöm, hogy elvitte bejáratni az autót. Igazán nem kellett volna :) Ja, és ha mégis elviszi, akkor ne vigye magával a haverjait, és legalább ne sározzanak öszze mindent! Pl. az els? ülések oldalát-hátulját!
Jó munkát végzett (remélem), de ez nagyon szúrja a szemem!!! Ezért 1.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? Octavia II Következő autója? ???
Verdikt (8.1/10)

2009.01.26 21000   3,0

Ajánlom mindenkinek!

Altea 1.6 - 2005
2013.11.05 1500   -

Akit a feleségem után nagyon szeretek!

Altea 2.0PDTDI - 2004
1999.11.30 57000   -

Altea 2.0 PD TDI + KÜBERL!!! :)) Rock ´n Roll!!

Altea 2.0 PD TDI + Küberl - 2008
2008.11.22 45000   -