Gyönyörű élősködő,
4 hónapja vettem az autót. Nagyon kényelmes és szép, tele van praktikus megoldásokkal, csendes, jól kezelhető és vezethető, hatalmas belső térrel rendelkezik. Azonban az 1.6-os benzines bosszantóan gyenge, pláne ha menet közben akarunk dinamikusan gyorsulni. Sajnos a motorral kapcsolatosan a fogyasztás is dühötségre ad okot. Benzinkútnál izzad a család. A 10 litert simán megeszi ilyen gyenge produkció /teljesítmény mellett. A gyárat be kellene perelni, hogy egy XXI századi "új" konstrukciót, ilyen paraméterekkel mernek árulni /átvágni a vevőt. Az előző TOYOTA CARINA 1,6 autóm ( 9 évesen) sokkal dinamikusabb vezetés mellett – nem beszélve arról hogy állva hagyta volna bármilyen esetben az ALTEA-t - 9 liternél nem evett többet. Átlagban 30 km/h sebességgel lassabban megyek az ALTEA-val - a régi tempómhoz képest -, mégis minimum 1 literrel többet eszik. A mostani tempónál a CARINA 8 liter alatt evett volna, nem beszélve a régi OPEL ASTRA -mról, ami kijött 7 liter körüli fogyasztásból dinamikusabb tempó mellett. Sajna további gyenge pont a tempomat is, mivel saját életet él. Hol működik, hol nem. Már megnézettem, és nem találtak semmit. Csak elkezdtek félrebeszélni, hogy hogyan kellene használni. Egy jobb motorral igazán jó autó lenne, mert tényleg szép, és jó vezetni is. Ezzel a motorral nem szabad lenne árulni.
- Tempomat külön életet él.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | TOYOTA CARINA | Következő autója? | Japán gyártmány, |