Ez egy nagyon jó autó
A kocsi nagyon jó. Szuper a motor, még "egy számmal nagyobb" autókkal szemben is esélyes. Kényelmes vezetni, jó benne utazni, és igen kiemelkedő a felszereltség. A formája sportos, nagyon bejön. Bár a műanyagok nem a legjobb érzetet keltik tapintásra, de 50e km után is csendes az autó. Érdekes módon vásárlás után volt egy-két zörgés, de ezek olyan 7-8e km körül megszűntek, azóta csend van, leszámítva persze a dízelmotort, de ez inkább csak az erő érzetét sugallja, nem hallom zajosnak. A csomagtartó nekünk a párommal korrekt, de gyerekek-nyaralás-sokcsomag családi autónak már kevés lenne.
Amit nem tetszik benne, az a bénán egyedi ablaktörlő, és a Seat stratégiája, hogy manapság minden autójuk az Altea másolata, ez szerintem nem segít a presztízsnek.
Kellett néhányszor szervizbe vinni, de sajnos ma már ez nevesebb márkák esetében is így van, sőt még a Toyota is épít szervizt a szalonjai mellé. :)
- Több dolog is romlott el rajta, lehet, nem jut minden eszembe: apró elemeire(!) szétesett a tanksapka zárja a kezemben egy benzinkútnál, cserélni kellett a tempomat miatt a komplett indexkapcsolót, és röviddel ezután a klímakompresszor is cserés lett. Mindez garanciában ment, legalábbis eddig.
- Az enyém mondjuk a legelső szériából való, azóta biztosan csiszolgatták a részleteket.
Debreceni Seat Tipp szalon, nagyon rendes, korrekt társaság, és kiemelkedően barátságos a légkör a szalonban és a munkafelvételnél. És nem utolsó sorban a munkájukkal sincs gond.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Honda Accord 2.0 (2003-as) | Következő autója? | Volvo S?? |