Autók » Seat » Altea (2004)

Altea 2.0PDTDI

Akit a feleségem után nagyon szeretek!

Amikor elsőnek láttam a kémfotókat már akkor eldöntöttem,hogy a következő autóm egy ilyen lesz és persze a 2.0 ás diesel. Nagyon Jó választás volt. Átvétel után betartottam bejáratási utasításokat és a mai napig is egy hosszú út után járatom egy kicsit, hogy a turbó visszahüljön. Belsejét tekintve csak a kopogós műanyagok zavarnak, de legalább menetközben nem nyikorognak. A digit klíma szuper, a műszerek jól áttekinthetők, az ülések jól tartanakés kényelmesek. Mivel általában én vezetem ritkán szorulok a hátsó üléssorra de mindig meglepődök, hogy milyen nagy lábtér van és a 180cm magasságommal bőven és kényelmesen el tudok férni. A hátralátás nem tökéletes de a tolatóradar egy párszor már megmentett. Jelenleg 17"os kerekek vannak rajta és nagyon jól tartják úton az autót. Nem értem gyárilag miért csak 16"sal adják. Az egyetlen herótom az a fránya computer ami az átlagfogyasztást is mutatja és bárhogyan is megyek vele mindig egy fél literrel kevesebbet mutat mint a tényleges. Sajnos a szakszervízben nem tudtak vele mit kezdeni. A menetteljesítményről csak annyi hogy nagyon megy a 1,5t súlyt jól mozgatja, a gázra azonnal reagál. Nem csoda hogy a kedves feleségem is imádja.
Ez az első autó amelyiknek a mosása nem fárasztó, mert az élmény utána felbecsülhetetlen.

- Szerencsémre eddig még semmi sem romlott el! (le is kopogom gyorsan)

Seat Óbuda

Fenntartási költség (6) Évjárat 2004
Előző autója? toledo 1.9TDI Következő autója? Még nem akarom lecserélni!
Verdikt (7.2/10)

Seat Altea 2004 (2004)