2.0 TDI DSG javított kiadás
Ez az ötödik Seatom.
Leon 1.9TDI Sportlineból ültem át...
Amiket a többiek is leírtak, jó tulajdonságok azok mind igazak (DSG az Isten!!!).
De amit nehezen tudok megérteni az az, hogy miért kell visszalépni (a kérdés költői a pénz a lényeg): a puha műszerfal helyett kopogós, a zárható, nagy, kivilágított kesztyűtartó helyett egy kis sötét lyuk, a belülről nyitható taksapka helyett egy kulcsos hozzáférhetetlen (nőgyógyászok előnybe).
Ezek az első tapasztalatok, majd jelentkezem még.
Második kör:
A kezdeti fogyasztás kicsit mérséklődött (7-7,5 helyett 6,5), lehet, hogy összeszoktunk a kocsival-váltóval, de természetesen még mindig magasabb, mint a gyári adatok. Mivel sokat használom, ezért gyakran tankolok is, de a tanksapkát még mindig nem tudtam megbocsátani a Seatnak.
Ja, mivel már a második olajcsere is meg volt (komoly olajfogyasztás nincs max-ról min-re 15,000 km alatt) többször is az imáimba foglaltam a Seat sportos image-t. A VW csoporton belül az összes 2,0 TDI motort 30,000 km-enként kell szervizelni, csak a Seat-ét kell 15,000 km-enként.
Harmadik kör (75,000 km)
A fogyasztás most már inkább 6-6,5 liter között van. Az első gumik teljesen elkoptak (hála az erős motornak:)). Ami teljesen meglepő a márkatársak rémhíreivel szemben az az olajfogyasztás max. 0,5l/15,000 km!! 0km-kor vettem 1liter olajat, hogy után tudjak tölteni az első olajcseréig, de még most sem ürült ki. A tanksapkát még mindig gyűlölöm!!!!!!!!
- cserélték a csomagtér zárat, a bal első ajtóban lévő teljes vezérlést (egy kicsit minden össze-vissza működik, kp.zár, ablakemelő)
- 60,000-nél beadta a kulcsot a tempomat kapcsolója
- 75,000-nél cserélni fogják a kp.zár és környékén lévő gombokat, valmaint az ablak emelő kapcsolóit bal első ajtón, mert teljesen lekopott róluk a fekete borítás, felirat, jel...
- Ez idáig mind garanciális:)
Pécs, Vörös Autocentrum
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |