Családi autó a javából
Nem feltélten szerettem volna ilyen autót, de lehetőségem nyílt jó áron egyhez hozzájutni, ezért megvettem. Amit máig nem bántam meg, sőt már nézegetem az utódját, ami szintén Alhambra vagy Sharan lesz.
Nagy, tekintélyt parancsoló, fent ül az ember a többiek felett, belátja a forgalom történéseit. Az automata váltó kiválóan teszi a dolgát, kíméli a vezetőt, aki egy hosszú, végigvezetett nap után is pihenten szállhat ki az autóból, semmiképpen nem cserélném el manuális váltóra, még akkor sem ha ezzel picit lomhább, mint manuális társai. Az autó igazi terepe az autópálya, 130km/h tempomattal kényelmesen lehet vele utazni, itt még sem szélzaj, sem pedig a motorhang nem zavaró és a fogyasztása is kedvezően alakul, 7liter körül.
Az ülések jól variálhatóak, ha kell akár ki is szedhető az összes, ilyenkor minimum egy furgon raktere áll rendelkezésünkre. A hátső ülések támlája is állítható illetve előre hátre húzhatóak, valamint a 6. és 7. ülés is teljes értékű, kényelmesen el lehet férni ott is, akár egy felnőtt embernek is, viszont ha ezek bent vannak, akkor csomagoknak már nem igazán jut hely.
Az első hátsó tolatóradar hasznos nagyon, gyerekjátékká teszi a parkolást ezzel a nagy autóval is.
Az autó fogyasztása is kedvezően alakul, nekem az elmúlt 16000km átlaga 7,3 liter klímával városi használattal együtt, ami egy 2 tonnás immár 10éves autómata autótól szerintem teljesen elfogadható.
- ABS szenzor - ablakmosó szivattyú - - Féktárcsák, betétek amelyek elég hamar kopnak - Olajcsere 10-15000km. ként - xenon izzók - - Fenntartási költsége egyébként már nem sok, mindent lehet hozzá könnyen és olcsón találni. A PD elemekkel egyenlőre nekem nem volt bajom, de ahogy néztem már azok sem kerülnek rettentően sokba. A turbó még a gyári rajta, így úgy érzem a kíméletes használat egyenlőre meghozta a gyümölcsét. - -
Imerős szervizelte, korrekt áron hozzáértéssel
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Golf | Következő autója? | Sharan |