Autók » Saab » 99 (1968-1984)

99 2,0 turbo

Kutyap×cs alakú kipufogó

El?tte volt már 2 Saab 900 og-m turbó nélkül. Most Pözsóról váltottam megint Saab-ra.

Elfogult vagyok a régi Saabokkal kapcsolatban, egyszer?en tetszenek (mégha a coupé kasztni egyik elterjedt gúnyneve a "csótány", szerintem akkor is szép formája van) Ez is coupé. A hátsó fejtámlák miatt hátrafelé kilátni lehetetlenség, és mivel még nem szoktam meg a kis pözsó után a méretet, nem tudom hol a vége az autónak.
A kasztni egyébként bombabiztos, nem nyikorog, nem zörög semmi, a menetszél nem lebegteti a motorháztet?t, a tet?ablak nyitva sem csap orkán erej? zajt menet közben. Rozsda egyel?re nincs.

A motor... a motort mindenkinek ki kéne próbálnia :) nagyon szép az alapjáratot kísér? kipufogó hang és pörgetve is gyönyör?en simán jár. A turbó olyan 2500-tól kezd tolni, de 3000 fölött jön meg minden ló. Az el?z? pözsómnak kinyomtam a szemét is ha el?zni akartam, illetve az érdi emelked?n fohászkodtam, nehogy beérjek egy kukásautót, mert az életben nem el?zöm meg. A turbóval természetes dolog az el?zés, nagyon biztonságos, nem kell izgulni mert kb öt másodpercig tart bármit megel?zni (normál tempónál). A fogyasztás kb. 9-10 liter, a kötelez?je évi 7500 ft a kora miatt.

A futóm?ben a sok állás miatt elrozsdásodott hátsó lengéscsillapítók három nap különbséggel eltöredeztek, amiket javítani kellett (gyári nincsen hozzá jelenleg). Azóta kafa. Az els?ket is le kell majd cserélni.

Igaz hogy át lett festve egy korábbi tulaj által bíborvörösr?l pirosra, de legalább szép szín? piros lett, nem olyan mint egy nyalóka. Vissza fogja nyerni a régi színét, de ez egy kés?bbi projekt lesz.

Ha el is adom majd, nehéz szívvel fogom, mert ez az eddigi kedvenc autóm.

- Az autót mozgásképttelen állapotban vettem meg. Cserélve lett a hengerfej, a turbó, bemelegedés szabályzó, ezer apró szerelvény, javítva lett a kormánym?, a kárpit, a lengéscsillapítók hátul.. ha jól emlékszem, ennyi.

Lacibá Érden. Nincs amit ne tudnának megcsinálni, korrekt, segít?kész, megbízható, csak hozzá viszem az autóimat.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1978
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 190000
Előző autója? 205 Következő autója? Sonett
Verdikt (7.8/10)

Saab 99 1968 (1977 - 1984)

h i r d e t é s