Svéd mentalitás
2009jún 22 60,000 km
Másfél hónapja vettem az autót, gondoltam demonstrálom, hogy hogy változik idővel a kép, mik az első tapasztalatok.
Először is meg kellett bírkózni az ötlettel, hogy Saabot vegyek. Baráti körben volt/van Saab, nem volt egyértelmű, hogy nem követek el iszonyú baromságot azzal, hogy Saabot veszek. A motivációm a következő volt: mindenképpen cabriót szerettem volna, mert 15 éve cabrióm van. Mindenképpen automatát, bőrülésest akartam és persze a kötelező felszereltséget, klíma, elektromos ablak és tető, de ezek már alapdolgok.
Nem feltétlenül Saabot akartam venni, de a gyalázatos kínálatból gyakorlatilag nem maradt más. Audi váltója nagyon rossz, BMW-ből leamortizáltak vannak, Renault Megane meg kösz nem, Volvo, VW Golf nincs a kínálatban.
Az első hónap után nagyon pozitív a véleményem, semmi hiba nem jött elő, nagyon kellemes autó, a fék és a futómű gyenge, ezt mások is leírják. Az ülés oldaltartása nem túl jó,az Aeróé sokkal jobb.
Egyelőre nincs rossz tapasztalatom, a sztereotíp vélemény szerint iszonyú drága az autó fenntartása, de ha a Polárt elkerüli az ember, úgy tűnik, hogy a Saabra szakosodott szakik nagyon korrektül, nem drágán dolgoznak, alkatrészeket igyekeznek bontottból megoldani (pl lámpabúrára volt szükségem).
Az autón zörögnek dolgok, bár az enyémen sokkal kevésbé, mint más kipróbált autókon.
Egyelőre úgy néz ki ( és a tapasztalt Saabosok is ezt mondták), hogy egy nagyon megkímélt Saabbal (mint az enyém) valószínűleg sokáig nem lesz komolyabb gond, kiadás.
- DI panel csere vásárláskor, preventív jelleggel
Sziki
Rácz