Autók » Saab » 900, 9-3 (1993-2002)

900, 9-3 2.0i S

Kifogtam, vagy télleg jó?!

Fiatal korom ellenére Saab tulajdonos lettem. Egy 16 éves Opel Vectrám volt 1.4-es(!!!) motorral, maga a lomhaság és megbízhatóság. Autóvásárlásnál kitört belőlem a luxus és a teljesítmény iránti vágy... Gondoltam ha lúd, legyen kövér, így Saab lett. Gondoltam legyen 900, a pénztárcámhoz mérten. 3 hónap nézegetés, járkálás után találtam rá a neten erre a gépre. (Borzalom állapotú 900ok vannak a piacon.) Megnéztük, már ott tartottam ha ez is csúnya nem veszek Saabot. Ez gyönyörű volt, egy középkorú házaspár jött a találkára, egyből szerelem a kocsival. Mondták, komolytalan ajánlatokból már van, mondjak valami biztatót. Tudni kell az autóról, hogy elöl és hátul 9-3 lökhárítók, a díszhűtőrács is 9-3, még a típusjelzés is ki van cserélve:-). Fekete, coupe, gyári 16" könnyűfém kerekek, téli, acélfelnin. Egy teljes köteg számlát, dokumentációt adtak hozzá, hogy mi volt benne kicserélve. Gyakorlatilag minden. (kuplunkszerkezet, motor vezérlés, lökésgátlók, stb...) Tehát 820ra mondam 740et, mondták jó, deal!
Azóta együtt járunk mindenhova. Szerethető autó, valószínűleg tényleg igaz, ha egyszer Saabod van, mindig az lesz.
Még biztosan sokáig nálam lesz, bár néha nézelődök a neten valami erősebb után, aztán kinézek az ablakon és elfelejtem a dolgot. Ha nem versenyautónak kell akkor bőven elég a 132LE. Előzni lehet vele biztonsággal, pályán lehet tartani kényelmes 150-et a csodálatos tempomattal. Utazni nagyon jó autó. Bár állandóan megtalálnak a tuning suzukik, meg hondás gyerekek, (biztosan a kerék meg a coupe miatt), van hogy felveszem a kesztyűt, és akkor feltúrja az aszfaltot. Néha meg kell kínálni... Viszont fogyasztásban nem olyan kábítos a dolog, város 12l, de inkább több ha dugó van. Országúton 9l. A csomagtartó hatalmas, sokszor rá kell venni magam, hogy pakoljam ki belőle a felesleges dolgokat, mert minden belefér. Ja, és bárhol szóba jön, hogy milyen autóval vagyok büszkén mondom, hogy Saab! Ez a köztudatban simán kuriózum a sok ford, suzuki, meg opel között. És a lányok is imádják...

- Tulajdonképp még hál´ istennek semmi, a kuplungpedál nyikorgott (kis zsírzás, Sziki úr megoldotta.)

Olajcsere házilag történik, törés miatt voltam Szikinél, végtlelnül korrektek, kedvesek. - az elején fura is volt.:-)

Fenntartási költség (7) Évjárat 1995
Előző autója? Vectra 1.4Gl Következő autója? Saab 9-3 Sportsedan