Drága gépállat, nem tudok rá haragudni
481000!!!! km-rel vettem az autót egy kereskedőnél, ami nem hangzik valami jól, de kereskedő létére nem vert át, semmi órabirizgálás. Az autót le lehetett informáli a Szikinél, ami szerintem nagyon fontos. Kiderült hogy gondos gazdija volt, jó sokat költött rá, úgy éreztem nagyot nem bukhatok (Sziki nem tanácsolta a vásárlást). Szerintem egy megbízható gép, irgalmatlan erővel, és jó tudni hogy vas vesz körül. Városban nem egy nagy élmény, sokat fogyaszt és a kuplung is kemény, de ha kell, nincs ellenfele. A fékek lehetnének jobbak, de lehet hogy csak költeni kéne rá. Autópályán viszont nagyon finom darab, szépen rásimul az útra, egyenesen, biztosan megy mintazálllat, 50-110 kettes(ezt egy 1.3 suzuki is tudja de nem így), 160-ig három és mindezt ku.va gyorsan. Nem egy feltünő darab, ezért sokakat megleptem már vele. Állórajtból nem a legjobb, mert picit bőgetni kell és akkor kipörög még 3-ba is, és az egyből a kettőbe picit hosszú a váltás ezzel a kuplunggal. Összességében szeretem.Egy baj van vele, az isten pénzét is rá lehetne költeni, hogy minden tuti legyen, de a mostani autókínálatot nézve (3,5 m. egy suzukiért) még lehet hogy megteszem, mert ennyi pénzért sokat ad (digit klima, csodaszép bőr belső, cd-tár, stb). Ki kell fogni (és rendszeresen szervízeni kéne), de ki kell próbálni, mert megéri.
Azért pár negatívum: a szélvédő dőlésszöge miatt nem lehet látni a magasan elhelyezett lámpákat, a lábam furán fér el, hozzáér a műszerfal aljához
- toronycsapágy, lengőkar, cd-tár. antenna, kuplungbovden (itthon cserélve, durva két óra volt, és egy kitartó jó szomszéd) sok pici apróság
Saabbox
Sziki